Deze Social Media trends zetten door in 2018

Welke ontwikkelingen op het gebied van Social Media zetten in 2018 door? Wij lichten er 5 voor je uit. Speel hier als bedrijf slim op in!

1. Video op Facebook
Facebook stimuleert het gebruik van video’s op het eigen platform. En dat is niet gek, want video’s creëren meer interactie dan afbeeldingen en tekst. Zo is Facebook bezig om de berichten met video’s te belonen. Effectieve, lange en goed bekeken video’s krijgen een betere positie in de tijdlijn. Dus, grijp je kans en denk na hoe jij video op Facebook in kunt zetten…

2. Vloggend personeel
Al gehoord dat vloggend personeel dé trend is van 2018? Vloggend personeel overtuigt. Dan heb je ook meteen materiaal voor de video’s op Facebook! Wil jij een verhaal vertellen maar weet je niet hoe? Zoek jij nieuwe werknemers of wil je een bepaalde doelgroep aanspreken? Laat je personeel vloggen. “Echte” mensen met een “echt” verhaal overtuigen. Bang dat je zo’n video niet kunt maken? Geen zorgen, met een smartphone kom je een heel eind op weg.

3. Chatbots
Eind vorig jaar waren wij aanwezig bij een lezing over chatbots. En we vertellen je: chatbots zijn in opkomst. Maar wat is een chatbot eigenlijk? Een chatbot is een stukje software en voert een gesprek op basis van een zelf ingestelde ‘flow’. Ondertussen leert het systeem continu bij door patroonherkenning. Hoe meer de chatbot gesprekken met mensen heeft, hoe slimmer hij wordt.

Chatbots kunnen op verschillende manieren worden ingezet. WhatsApp en Facebook Messenger zijn momenteel bezig om advertentievarianten in te zetten waarmee je gericht conversaties met je potentiële klant kunt voeren. Voordelen? Een chatbot is áltijd bereikbaar en reageert super snel!

4. Nieuwe privacywet
Op 25 mei 2018 gaat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Je hebt er vast al veel over meegekregen. De effecten voor bedrijven worden zeer onderschat. Hoe moet je hier mee omgaan? Een belangrijke vraag en dus tijd om er snel over na te denken en te handelen. Hulp nodig? Neem contact met ons op en we helpen je op weg!

5. Mobiel gebruik: onderschat dit niet
Dat we veel tijd besteden op onze mobiele telefoons, is natuurlijk geen nieuws meer. We kijken ongeveer 150 keer per dag op onze telefoon. Toch wordt het mobiel gebruik door veel bedrijven onderschat. Zorg ervoor dat jouw campagnes vooral op mobiel goed draaien. Houd bijvoorbeeld rekening met video en beeld.