Wanneer checkte jij voor het laatst je autoverzekering?

Dat je aan het eind van het jaar kunt overstappen van de ene naar de andere zorgverzekeraar, is de meeste mensen bekend. Dat het ook loont om ieder jaar even naar je autoverzekering te kijken, weten minder mensen. De kans is daarom aanwezig dat jij niet meer de juiste polis voor je auto hebt. Wat kan er verkeerd gaan? Als je niet meer een verzekering hebt die op je wagen is afgestemd, dan is de kans groot dat je meer betaalt dan nodig is. Waarom zou je dit doen? Veel beter is het daarom om te zorgen dat je even een paar minuten de tijd neemt om je verzekering weer op orde te maken. Wij laten je zien hoe je dit snel en eenvoudig kunt regelen. Weet je waar je op moet letten, dan is dit heel simpel. 

Wat is een passende verzekering voor je auto precies? 

Je hoort verzekeraars vaak zeggen dat je een ‘passende verzekering’ moet afsluiten. Wat is dat precies? In het geval van je auto is het belangrijk om een polis te kiezen die is afgestemd op de leeftijd van je auto. Dat heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Is deze nieuw, dan is deze waarde nog heel hoog, maar naarmate je wagen ouder wordt, daalt de dagwaarde ervan ook. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Heb je tien jaar geleden een nieuwe auto gekocht, dan was het toen verstandig om deze zo uitgebreid mogelijk te laten verzekeren. Inmiddels heb je veel minder nodig wanneer je je auto verzekeren wilt. Deze is namelijk sterk in waarde gedaald waardoor het waarschijnlijk niet meer de moeite waard is om eventuele schade te herstellen. Gevolg: je hebt weinig aan je polis terwijl je er toch voor betaalt. Je ziet het: het is beter om dit te veranderen zodat je geld kunt besparen. 

Een polis die nauwkeurig afgestemd is op jouw auto is de beste

Op de site van je verzekeraar kun je drie basisverzekeringen vinden. Heb je een nieuwe auto, dat wil zeggen een die maximaal zes jaar oud is, dan kun je het beste de allriskverzekering afsluiten. Met dit pakket zijn alle vormen van schade gedekt, waaronder dus ook de schade die je zelf hebt opgelopen tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Voor wagens van zes tot negen jaar oud, is de WA+ Beperkt Casco een betere optie. Met dit pakket kun je geen schade aan je wagen laten herstellen als je die zelf veroorzaakt hebt tijdens een ongeluk, maar je kunt wel schade als gevolg van inbraak, een aanrijding met een loslopend dier of brand laten uitkeren. Tot slot kun je, als je wagen ouder is dan negen jaar, met de WA-basisverzekering je wagen WA verzekeren. Hiermee voldoe je aan je wettelijke plicht om je wagen te verzekeren, maar je kunt er geen schade mee laten repareren. Je ziet het: ben je allrisk verzekerd terwijl je wagen al tien jaar oud is, dan is het tijd om je polis aan te passen. Dat kun je eenvoudig doen via de site van je verzekeraar. Regel dit vandaag nog. 

Jij plukt de vruchten van je aanvullende verzekeringen 

Wist je dat je altijd aanvullende verzekeringen aan je polis kunt toevoegen? Deze zijn niet verplicht, maar je kunt er wel veel profijt van hebben. Wanneer je bijvoorbeeld pechhulp aan je pakket toevoegt, kun je altijd hulp inschakelen op het moment dat je auto diensten weigert. Er komt dan gelijk iemand naar je toe om te kijken wat het euvel is en, indien mogelijk, zal dit gelijk opgelost worden. Zo kun je je rit weer voortzetten. Ben je vaak in het buitenland te vinden? Zorg er dan voor dat je ook pechhulp buitenland neemt.