Hoe produceer je veel damp met jouw e-sigaret?

E-sigaret gebruikers zullen het vast wel herkennen. Soms zie je dat mensen een grote dampwolk uitblazen, terwijl andere gebruikers niet meer dan een klein wolkje produceren. Hoe kan dat en waar zit het verschil? In deze blog zullen we het één en ander uitleggen over de verschillen en hoe je inderdaad een grotere dampwolk kunt produceren.

Waarom zit er verschil in dampwolken?

Laten we meteen tot de kern komen: Hoe kan het dat de ene e-sigaret meer damp produceert dan de andere? Dat heeft te maken met de warmte van de e-sigaret. Zoals je misschien al weet, zorgt de coil in de e-sigaret voor de warmte. De coil wordt opgewarmd door de accu en zorgt voor het ontstaan van de dampwolk. Daarbij beschikt de coil over een weerstand. De vuistregel die je daarvoor kunt gebruiken is: Hoe lager de weerstand van de coil, hoe hoger het wattage waarop gedampt kan worden. Op de markt zijn speciale e-sigaretten te koop die grote dampwolken produceren. Deze e-sigaretten worden Sub Ohm e-sigaretten genoemd.

Welke e-sigaret produceert de meeste damp?

De meeste damp wordt geproduceerd door Sub Ohm e-sigaretten. Sub Ohm e-sigaretten hebben een weerstand dat lager is dan 1 ohm; vandaar de naam Sub Ohm. Vaak hebben de coils van een Sub Ohm e-sigaret een lagere weerstand dan 0,5 ohm. Door deze lage weerstand, en dus de hoge wattage, verdampt de e-sigaret meer e-liquid. Hierdoor ontstaat er meer damp en is de smaak heviger. Vaak zijn deze e-sigaretten duurder in aanschaf en zal de e-liquid eerder op gaan. Wel zul je grotere dampen ontwikkelen.

Tot slot geven we nog twee tips om meer damp te produceren. De eerste tip is om meer VG aan je e-liquid toe te voegen. Deze stof is vrij dik en zorgt voor het verhogen van de damp. De tweede tip is om het wattage van je e-sigaret handmatig omhoog te zetten. Dit is echter niet mogelijk bij elke e-sigaret.

E-sigaret bij SmokeSmarter

Wil jij nu meer weten over de e-sigaret, e-liquid of algemeen over vapen? Kijk dan eens op betrouwbare websites zoals SmokeSmarter.nl. Deze website biedt betrouwbare e-sigaret producten aan. Voor meer informatie of het beantwoorden van vragen kun je altijd contact met ze opnemen.