Noodafdichting laten plaatsen

Wanneer je na een avondje uit bij thuiskomst inbraaksporen aantreft, is dat even schrikken. Het zorgt vaak voor een onveilig gevoel dat er een indringer in jouw huis is geweest. Het is dan ook begrijpelijk dat je het liefst direct alle sloten laat vervangen. Echter, dit is in de nachtelijke uren niet mogelijk. Wel kun je direct een noodafdichting laten plaatsen. Dit is een tijdelijke, maar veilige oplossing totdat de sloten de volgende dag vervangen kunnen worden.

Tijdelijk slot voor de nacht

Een inbraak zorgt doorgaans niet alleen voor materiële schade. Ook emotionele schade is vaak het gevolg van indringers in huis. Men kampt vooral vlak na een inbraak met een onveilig gevoel. Dit zorgt ervoor dat mensen liever niet willen gaan slapen met een opengebroken slot. Gelukkig kan de slotenmaker van Slotenprobleemkwijt.nl een noodafdichting plaatsen. Een noodafdichting is een tijdelijk slot. Je kunt het zien als een noodoplossing voor de nacht. Het is in de nachtelijke uren namelijk niet mogelijk om alle sloten te laten vervangen. Dit zou te veel lawaai opleveren en daarnaast is het vanuit praktisch oogpunt gezien vaak onmogelijk. Wanneer er veel schade is veroorzaakt, kan er namelijk ook een timmerman of een glaszetter nodig zijn. Een definitieve oplossing moet dus wachten tot de volgende dag.

Kies voor kwalitatief goede sloten

Een inbraak is buitengewoon vervelend en wil je dan ook graag voorkomen. Het volledig uitsluiten van een inbraak is lastig. Wel kun je de kans op een inbraak aanzienlijk verkleinen met behulp van goede sloten. Een goed slot kun je herkennen aan het SKG keurmerk. Dit keurmerk laat zien in hoeverre een slot inbraak werend is. Dit keurmerk uit zich in de praktijk in sterren. Hoe meer sterren een slot krijgt, hoe beter de kwaliteit van het slot is. Er wordt hierbij een maximum gehanteerd van drie sterren. Een slot met een SKG keurmerk van drie sterren is dus het beste slot.

Verklein de kans op een inbraak

Sloten leveren een belangrijke bijdrage aan de beveiliging van jouw woning. Een slot is immers letterlijk de toegang tot jouw woning. Wanneer je investeert in kwalitatief goede sloten verklein je de kans op een inbraak. Hoe moeizamer een slot open te maken is, hoe eerder een inbreker af zal haken. Goede sloten zijn dus essentieel voor een goede beveiliging. Daarnaast is het ook raadzaam om je huis goed te verlichten. Inbrekers werken namelijk graag in het donker zodat ze niet opvallen. Het openbreken van een slot doen ze liever niet in de schijnwerpers. Verlichting én kwalitatief goede sloten zijn dan ook een perfecte combinatie om indringers mee buiten te houden.