Scandinavische blokhutten: belangrijke tips voordat u met de bouw begint

Hoewel de gedachte aan het kopen van een eigen huis meestal veel goede emoties oproept, kost het beslissen welk type huis je kiest voor de kost meer tijd en moeite dan het in het begin lijkt. Scandinavische blokhutten zijn niet iets dat we elk jaar bouwen. Daarom komen we bij het plannen van de bouw van dit type huis meestal met veel verwachtingen voor toekomstig comfort en hopen we constructiefouten te voorkomen die kunnen kosten extra geld.

Om alle bouw beslissingen soepeler te laten verlopen,hebben we besloten om een beetje hulp te vragen aan het www.maestrotuinhuizen.nl team dat al vele jaren gespecialiseerd is in houten huizen. Volgens specialisten moeten een paar essentiële dingen bekend en zorgvuldig worden overwogen voordat met werkzaamheden wordt begonnen.

Een goed project de helft van de klus

Het belangrijkste doel van elk type huis project is om maximaal aan de verwachtingen van toekomstige eigenaren te voldoen. Daarom Besteedt elke professional volgens experts speciale aandacht aan deze fase van de bouw. Kortom, alle werkzaamheden – van fundering tot afwerking – moeten worden gepland voordat de bouw begint. Het eindresultaat hangt er immers direct van af. Dus, wat werkt moet je je op concentreren?

Type van uw houten huis: welke te kiezen?

Als u besluit om een houten huis op uw perceel te bouwen, is het de moeite waard om te weten dat een specifiek type blokhuis er niet alleen anders uit zal zien. Verschillende soorten blokhutten hebben ook verschillende kenmerken, die meestal niet alleen van invloed zijn op het wooncomfort, maar ook op de toekomstige kosten van bouw en huisonderhoud. 

Waarschijnlijk de duurste versie van Scandinavische blokhutten kan worden beschouwd als huizen gebouwd van natuurlijke boomstammen met een grote diameter. Elke log die wordt gebruikt bij de bouw van een dergelijk huis is zorgvuldig handgemaakt en huizen zelf zijn gebouwd op basis van traditionele technologie, waarbij de verbinding van elk hout ook wordt gemaakt door de handen van ervaren ambachtslieden. Huizen gemaakt van natuurlijke boomstammen zijn meestal zeer uniek:speciale behandeling van boomstammen maakt het mogelijk om te behouden wat de natuur heeft gegeven.

Het is belangrijk om te vermelden dat het ontwerpen van dit type houten huis veel minder mogelijkheden biedt voor interieurontwerp – de ruimte van de kamers wordt beperkt,omdat het direct afhankelijk is van de lengte van de stammen. Vanuit technisch oogpunt zijn de belangrijkste voordelen van dergelijke huizen echter bijzonder goede zelfisolatie en luchtcirculatie . Om deze reden, door een blokhut extra te isoleren, kunt u er niet alleen het hele jaar door in wonen, maar zult u ook genieten van extreem lage bewaarkosten. Gezien De unieke,lange en brede diameter boomstammen die voor de bouw worden gebruikt, is het echter niet moeilijk om te zien dat de prijs van dergelijke materialen aanzienlijk stijgt de kosten van het huis zelf.

De tweede, waarschijnlijk de meest populaire optie van blokhutten is gelijmde houten balken huizen waarvan de constructie weinig verschilt van de productie van massieve blokhutten: de onbehandelde stammen worden in gesneden langwerpige planken met speciale machines en zeer goed gedroogd. Later, na het strippen, worden de stammen verbonden met een hydraulische pers met behulp van een speciale, waterbestendige lijm. Hoewel gelijmde en gelamineerde stammen erg lijken op boomstammen die worden gebruikt voor massief houten huizen, hebben de houten hutten die ervan zijn gemaakt enkele belangrijke verschillen – ze zijn niet gevoelig voor veranderingen in omgevingstemperatuur en vochtigheid.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat huizen gemaakt van gelijmde balken niet worden beperkt door aspecten van binnenruimte en architecturale oplossingen. Omdat het hout is verlijmd, kon de gewenste vorm en lengte van het hout gemakkelijk worden verkregen. Ten slotte is dit type huis, vanwege het gebruik van gelijmd balkenhout, goedkoper dan Scandinavische blokhutten gebouwd van handgemaakte boomstammen. 

Het derde, niet minder opmerkelijke type houten huis is een frame huis. Bij het bouwen van dit type huis wordt hout gecombineerd met andere materialen, dus het huis is niet vergelijkbaar met traditionele landhuizen. De snelle constructies, eenvoudigere reconstructies en het brede scala aan unieke architecturale ontwerpoplossingen worden vaak bijzonder belangrijke argumenten bij het kiezen van dit type huis.

Houtsoort: waarom is het belangrijk? 

Volgens www.maestrocabins.co.uk specialistenheeft de keuze van een houtsoort, net als de technische eigenschappen van de woning, ook invloed op de thermische isolatie-eigenschappen. Alleen door hout van topkwaliteit te kiezen voor uw blokhut constructie, kunt u zorgen voor een groot microklimaat in uw nieuwe huis: het zal comfortabel koel zijn in de kamer in de zomer en warm in de winter.

Waarschijnlijk de meest voorkomende Scandinavische blokhutten te koop in onze landen zijn gebouwd met behulp van naaldhout: dennen, sparren, ceder of cedar dennen, lyrics. Het is niet moeilijk te begrijpen dat, ten eerste , zo’n frequente keuze van deze houtsoorten verband houdt met de overvloed aan deze soorten bomen in ons land. Ook wordt de keuze van hout bepaald door andere specifieke eigenschappen van hout. Vurenhout heeft bijvoorbeeld een veel hogere weerstand tegen temperatuurverschillen dan grenenhout, daarom wordt spar vaak gekozen voor de productie van bouwconstructies. Bij Het evalueren van dennenhout is het echter noodzakelijk om te benadrukken dat het veel meer ademt, dus het heeft een betere lucht- en vochtdoorlaatbaarheid, en de specifieke dichtheid zorgt voor betere mechanische eigenschappen van het gebouw.

Beoordeling van het essentiële aspect – thermische isolatie, de isolatie van een houten huis gemaakt van sparren zal minstens 10% beter zijn dan een huis gemaakt van grenen ,maar hetzelfde huis gemaakt van lariks zal zijn zelfs 25-30% kouder. Deze houtsoorten worden aanzienlijk overtroffen door rood Canadees en Siberisch cederhout, dat dankzij zijn unieke structuur niet alleen de warmte zeer goed vasthoudt, maar ook bijzonder goed is goed in het reinigen van de lucht en de microben die het bevat. Cederhout heeft ook een zeer lage compressie coëfficiënt, dus het geeft praktisch niet toe aan longitudinale en transversale rotatie of krimp. Door de lage dichtheid en het hoge vochtgehalte in de houtstructuur heeft ceder het laagste warmteverlies in vergelijking met andere houtsoorten. 

Het grote voordeel bij het kiezen van hout voor de bouw zou kunnen zijn dat niet alleen rekening wordt gehouden met het type hout, maar ook met waar de bomen groeiden, in welke tijd van het jaar ze werden gekapt. Coniferen kunnen bijvoorbeeld aanzienlijk groeien, afhankelijk van welk bos – gemengd, dicht,of misschien in het bos op een heuvel,in een moeras of laagland – wat heel belangrijk is voor de sterkte en duurzaamheid van het gebouw. Het is ook vermeldenswaard dat de boom van het winterseizoen veel droger zal zijn, dus het drogen van de reeds geassembleerde structuur zal waarschijnlijk grote vervormingen,grote scheuren en schimmel- of knaagdier schade .

De voordelen van geïsoleerde Scandinavische blokhutten 

Volgens experts worden veel belangrijke aspecten aanbevolen om op te letten bij het bouwen van een nieuw huis. De isolatie van een blokhut is echter waarschijnlijk de factor die de grootste impact zal hebben op het comfort van het leven en de kosten van het onderhoud van het huis. Hoewel de constructie van hout (vanwege de specifieke eigenschappen) zorgt voor een relatief goede dichtheid, waardoor de behoefte aan isolatie van het huis zelf wordt verminderd, deze kwestie moet niet als vanzelfsprekend worden beschouwd.

Bij het kiezen van materialen voor thuis isolatie is het vooral belangrijk om aandacht te besteden aan de thermische geleidbaarheid coëfficiënt – hoe lager de coëfficiënt, hoe minder isolatiematerialen zal nodig zijn . De geleidbaarheid zal uiteindelijk ook van invloed zijn op de stookkosten. Het is ook belangrijk dat het materiaal dat wordt gebruikt voor isolatie dampdoorlatend is – niet ademt, de wind zich niet ophoopt in het materiaal en bestand is tegen de groei van micro-organismen.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat vers gebouwde Scandinavische blokhutten te koop minstens een paar jaar op hun plaats blijven. Als dit proces niet goed wordt berekend, kunnen de materialen die worden gebruikt voor isolatie beschadigd raken en moet het werk mogelijk opnieuw worden uitgevoerd. Het is ook noodzakelijk om te vermelden dat het wordt aanbevolen om alle isolatiewerken van buitenaf uit te voeren , omdat de isolatie van het huis van binnenuit niet erg is praktisch. De vloer is nodig om heel vaak te demonteren en als het werk niet in de hoogste kwaliteit wordt uitgevoerd, biedt het een uitstekende voedingsbodem voor knaagdieren of schimmel.

Experts benadrukken dat zelfs grote investeringen in de isolatie van de muren van het huis of efficiënte verwarmingssystemen waardeloos zullen zijn als u niet zorgt voor de volledige isolatie van de huis. Het is vermeldenswaard dat ramen en deuren goed zijn voor maar liefst 25% en soms wel 30% van het warmteverlies, dus wanneer u investeert in de isolatie van buitenmuren,doe dat dan vergeet niet om aandacht te besteden aan de zwakke plekken. Hoge thermische isolatie kan worden gegarandeerd door te kiezen voor kunststof ramen en verzegelde deuren.

Moderne Skandinavische blokhutten 

Houten huizen worden door veel mensen nog steeds geassocieerd met een rustiek interieur. Hoewel Het veranderen van een houten huis in een modern huis zijn uitdagingen heeft, kan het hout zelf perfect worden gecombineerd met contrasterende materialen. Het Is Echter belangrijk om meer aandacht te besteden aan een paar essentiële oplossingen.

Houten huizen zelf worden geassocieerd met de natuur, maar dit betekent niet dat alleen natuurlijk hout moet worden gebruikt voor de interieurdecoratie van de blokhut . Unieke afwerking oplossingen stellen u meestal in staat om een exclusieve interieurstijl te creëren.

Een van de meest populaire interieur decoratie materialen voor houten huizen is gipsplaat, waardoor unieke lay-out opties kunnen worden gerealiseerd. In dit geval worden er veel mogelijkheden geopend voor eventuele wanden en plafond decoraties. 

Om het unieke interieur van een blokhut te behouden, raden www.maestrocabins.co.uk specialisten aan om op hout gebaseerde muren of plafonds met houten combineren, waardoor de ruimte wat moderniteit krijgt, maar het natuurlijke accent van hout behoudt. Het is noodzakelijk om te benadrukken dat de combinatie van hout en gipsplaat niet de enige oplossing is die de moderniteit van de kamers garandeert. Fragmenten van tegels en steen aangepast aan het interieur kunnen ook worden genoemd als een vrij goed uitziende en stijlvolle keuze. Over de vloer van een houten huis gesproken, er zijn veel opties – het kan worden gemaakt van natuurlijke houten panelen of laminaat met hout- of steen textuur, er is ook een keuze uit tegels of tapijt,maar de laatste opties komen minder vaak voor als het gaat om huizen in moderne stijl.