Wat is SEO en waarom is het zo belangrijk in online marketing?

Binnen de wereld van online marketing is de term “SEO” ontzettend belangrijk, en het is niet verbazingwekkend als je niet weet waarom. Tenzij je helemaal thuis bent in de wereld van online marketing, is het niet iets waar je weerschijn elke dag mee te maken krijgt. Wanneer je je website wilt optimaliseren kun je bijvoorbeeld de hulp inschakelen van een online marketing bureau, maar ook dan is het verstandig om te weten waar SEO precies om draait.

SEO uitgelegd

SEO heeft er eigenlijk mee te maken dat je je website optimaliseert om zo de bezoekerscijfers omhoog te kunnen gooien. Tenzij je miljoenen hebt uitgetrokken om gebruik te maken van andere marketingstrategieën, is SEO een perfecte uitweg om op een goedkope manier toch hele mooie resultaten te kunnen boeken. Bij SEO optimaliseer je de inhoud van je website zodanig dat deze op een natuurlijke manier hoger in de zoekresultaten van Google terechtkomt. Voor verdere informatie kun je de hulp inschakelen van een SEO specialist in Meppel.

Google

Het belangrijkste wat SEO kan toevoegen is dat je hoger terecht komt in de google resultaten. Je kunt je vast wel voorstellen dat de vindbaarheid van je bedrijf ontzettend vergroot wordt wanneer je steeds hoog in de Google zoekresultaten staat. Om dit te verwezenlijken is het belangrijk te weten waar deze Google zoekresultaten precies op filteren, zodat jij je daarop kunt aanpassen. SEO is precies hetgene wat hierop inspeelt.

person typing on gray and black HP laptop

Meer dan positie in de zoekresultaten

Bij SEO gaat het om meer dan alleen de hoogste plek bemachtigen in de Google ranking. Hoewel mensen soms denken dat het gaat om het bemachtigen van het hoogste plekje, hebben de zoekresultaten meer te bieden dan alleen dat. Bij Google resultaten staat er namelijk onder de titel van een website pagina – onder elke titel staat namelijk ook altijd een kort fragment tekst (meta desciription) en vervolgens de link naar de site.

Zelf aan de slag?

Overtuigd van het belang van SEO? Je kunt natuurlijk zelf proberen om aan de slag te gaan met SEO, maar je kunt ook professionals inschakelen door gebruik te maken van social media marketing door GMU online.