5 manieren om je tuin te onderhouden

Hoewel niet iedereen de luxe heeft van een tuin, brengt het hebben van een tuin wel degelijk de nodige voordelen met zich mee. Niet alleen is het hebben van een tuin een ware toevoeging aan je leefomgeving, ook is een tuin bevorderlijk voor je gemoedstoestand. Een tuin moet echter wel onderhouden worden, wat zowel veel werk kan zijn als dat het doorgaans erg ontspannend is. Los van de karweitjes die leuk zijn om te doen, zijn er ook de mindere klusjes. Maar geen zorgen, want deze zijn makkelijk te verhelpen door middel van deze 5 manieren om je tuin te onderhouden, met oog op de 5 grote voordelen die een tuin met zich meebrengt.

 

Vijf manieren om je tuin te onderhouden

 

Om het onderhoud van je tuin eenvoudiger te maken, is het de kunst om zo vaak mogelijk een beetje te doen, om te voorkomen dat je uiteindelijk voor een berg werk komt te staan. Dit maakt de drempel kleiner – en zal er daarbij voor zorgen dat je liefde voor tuinieren blijft voortbestaan. Heb je een grote tuin met veel groen? Een beregeningspomp zorgt ervoor dat je niet al je planten met een gietertje langs hoeft en dat je tuin eenvoudig in een keer in zijn geheel besproeit wordt, waardoor droogte voorkomen wordt.

 

Ervaar je hinder van insecten die aan je planten knagen? Verdiep je eens in de natuurlijke opties om ongedierte te verdrijven. Hier doe je niet alleen de natuur, maar ook jezelf een lol mee! Ook kun je, om je grond weer zoveel mogelijk vruchtbaar te krijgen, compost of mest door de bodem van het oppervlak aan aarde en grond scheppen. Hierdoor zal je tuin er mooi uit blijven zien, waardoor het onderhoud beperkt wordt en jouw genot ervan juist vergroot! Tot slot mogen ook je tegels niet ontbreken binnen het onderhoud: hier kun je zowel natuurlijke middelen voor maken of kopen, als dat je ze in de winkel aanschaft. Tot die tijd houden we je zoet met de voordelen van een tuin, die het onderhouden van de tuin het meer dan waard maken!

 

De voordelen van een tuin

 

Het is bewezen dat mensen zich doorgaans beter voelen in een omgeving met veel groen om zich heen. Bomen en planten hebben een positief effect op hoe we in ons vel zitten en daarbij kan een mooi terras of een leuke vijver de tuin nog net een beetje meer afmaken. Ook bloembakken of planten maken de tuinliefhebber doorgaans erg blij. Daarnaast zal niet alleen jij, maar zullen ook je kinderen meer bewegen in een groene omgeving. Groen nodigt namelijk uit tot buitenspelen. Spelen tussen al het groen leidt daarnaast tot een betere motoriek en vergroot ook nog eens de weerbaarheid.

 

En wist je dat ook de algemene levens prestaties van mensen die zich vaak tussen het groen bevinden, groter zijn? Ook biedt een tuin je de ruimte om bijvoorbeeld een moestuin te beginnen. Een heerlijke maaltijd met groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin: weinig voedsel is lekkerder dan vers voedsel! Tot slot is uit uit onderzoek gebleken dat een huis met veel groen in de omgeving meer waard is. De aanleg van een mooie tuin is vaak een grote investering, maar draagt zowel bij aan het eigen levensgeluk als aan de waardestijging van de woning. En ben je op je rust gesteld? Een groene tuin zorgt voor minder omgevingsgeluiden, omdat het geritsel van bladeren bijvoorbeeld het omgevingslawaai verdrijft en dempt.