Badmeubels: de keuze is reuze

Er zijn er veel verschillende badmeubels die allen passen in verschillende stijlen. In deze blog kijken we naar een aantal mogelijkheden. Het is erg belangrijk om te weten wat de verschillende mogelijkheden zijn en waar je uit kunt kiezen. In deze blog komen veel verschillende meubels aan bod, denk bijvoorbeeld aan badmeubels in kleinere ruimtes, badkamermeubels met ruimtelijk effect, houten badmeubels, luxe badmeubels, badmeubels met extra opbergruimte etc.

Badmeubels en de ruimte

1. Compact voor kleinere ruimtes

Elke badkamer heeft een ander formaat. Juist omdat niet elke badkamer niet even groot is zijn er ook veel verschillende soorten badmeubels. Ook voor speciaal in de kleinere badkamer. Er zijn namelijk meubels vanaf 60 cm, ze zijn dus een stuk minder breed en iets smaller waardoor ze minder ruimte in beslag nemen. In een kleine ruimte is het ook handig om veel opbergruimte te creëren zodat de badkamer niet rommelig oogt. De badkamer is immers de ruimte waar je tot rust wil komen. Het is dan ook zeker aan te raden om te kiezen voor een badmeubel met een onderkast en een opbouw waskom, waardoor je extra ruimte overhoud in de onderkast.

2. Extra opbergruimte nodig? Ga voor een spiegelkast!

Ben jij ook zo’n persoon die erg veel badkamerbenodigdheden heeft. Shampoos, conditioner, dag- en nachtcrème, verschillende soorten doucheshuim, make-up, oliën voor in je haar etc. Al deze potjes ogen erg rommelig, en dat wil je niet! De oplossing hiervoor is een spiegelkast. Een spiegelkast is zeker aan te raden. Je kunt er erg veel spullen in kwijt en het is ook ideale hoogte om spullen op te bergen. Je hebt vaak aan zowel de buitenkant als aan de binnenkant een spiegel, dit is mega handig als je je tanden aan het poetsen bent, een make-upje op doet of je haar in model probeert te brengen.

3. Hangende meubels voor een ruimtelijk effect.

Het klinkt een beetje gek, maar om je badkamer optisch groter te doen lijken is het verstandig om te kiezen voor een hangend badmeubel. Hangende badmeubels zorgen namelijk voor een ruimtelijk effect. Deze meubels hang je dus aan de muur, boven de vloer. Dit is ook erg gemakkelijk met schoonmaken want je kan er gemakkelijk onderdoor met een dweil of stofzuiger.

Stijlen badmeubels

1. Houten badmeubels

Een van de hotste trends op dit moment in badkamerland is het gebruik van hout in de badkamer. Dit materiaal heeft erg veel effect op de ruimte. Hout straalt namelijk warmte uit en heeft een stoer karakter waardoor hout erg doeg aansluit bij de landelijke stijl in je badkamer. Hout is ook erg goed te combineren met andere materialen, een granieten waskom staat bijvoorbeeld erg mooi en zorgt voor een warme en luxe uitstraling. Je kunt hout ook combineren met staan, hierdoor komt juist de industriële look naar voren. Hout is erg veel zijdig en je kunt er veel kanten mee op

  1. Luxe badkamer

Wil je je badkamer omtoveren tot een ruimte die luxe uitstraalt?? Dit kun je erg gemakkelijk doen, door een aantal aanpassingen. Dit kan bijvoorbeeld door eenvoudig te kiezen voor een badmeubel in hoogglans. Hoogglans laat de ruimte groter lijken en is daarnaast ook erg gemakkelijk schoon te maken.  Wil je toch die luxe uitstraling maar is je budget wat minder groot, kun je er ook voor kiezen om een aantal details te veranderen. Kies bijvoorbeeld voor gouden kranen en gouden grepen op het badmeubel. Dit geeft je huidige meubel al een hele boost en staalt meteen luxe uit.