Houten jaloezieën voor elke kamer: zo doe je dat

Wanneer je je oriënteert op de markt van raamdecoratie is het belangrijk om goed de voor- en nadelen van de verschillende producten met elkaar te vergelijken. Één van de meest afgenomen producten binnen de moderne raamdecoratie zijn houten jaloezieën. Dit heeft verschillende redenen. Deze oplossing brengt namelijk sfeer en warmte in je huis. Dit komt aan de ene kant omdat ze van hout zijn en een natuurlijke rustieke uitstraling brengen. Aan de andere kant kan je de lichtval wat in je woning komt gemakkelijk reguleren. En het is toepasbaar in elke kamer van je huis en zelfs in de keuken.

 

Lichtinval 

De lichtinval van houten jaloezieën brengt een natuurlijke lichtinval in je woning. Hierdoor zal je meer rust ervaren en dus minder drukte. Je kan de standen zo aanpassen naar jouw voorkeuren zonder dat het teveel gedoe is. Zo kan je er voor kiezen om buiten en binnen met elkaar te verbinden door ze helemaal open te zetten. Vooral wanneer je een mooie, groene tuin hebt zorgt dit ervoor dat je de natuur naar binnen haalt. Aan de andere kant kan je buiten ook helemaal afsluiten en voorkom je dat mensen bij je naar binnen kunnen gluren. Een ander leuk voordeel is dat je iedere ruimte naar je eigen wensen kan aanpassen met deze raambekleding. Zo wil je misschien in je keuken meer licht als in je woonkamer. Maar ook voor je slaapkamer zijn houten jaloezieën uitermate geschikt. Op deze manier kan je rustig wakker worden zonder dat je direct alle felheid van daglicht in je ogen krijgt. Het zorgt voor een natuurlijke manier van wakker worden.

 

Nog meer voordelen 

Andere voordelen van houten jaloezieën zijn dat ze geschikt zijn voor ieder raam. Daarbij maakt het dus niet uit of je een klein of groot raam hebt want ze kunnen op maat worden gemaakt. Ook is deze houten oplossing makkelijk afneembaar met een vochtig doekje. Het is daarom veel makkelijker schoon te houden als een stoffe oplossing waar zo nu en dan vlekken op kunnen komen. En wanneer je kinderen hebt kan je kiezen voor een ‘kind veilig systeem’. Bij dit systeem is de koord altijd gespannen en kunnen kinderen, én huisdieren, hierin niet verstrikt raken.