Bedrijven met spectaculaire kantoren

Dat sommige kantoorpanden niet heel inspirerend kunnen zijn, is algemeen bekend. Een grijs kantoorpand waar iedereen om 9 uur binnenloopt en om 5 uur weer uitloopt: is niet onbekend. Dat kan een stuik gezelliger, toch? Onderstaande kantoren weten in ieder geval wel hoe je van een kantoor een heel inspirerende en creatieve werkomgeving maakt.

The Banknote Building

In Litouwen staat een kantoor met het uiterlijk van een bankbiljet uit 1925. Uiteraard (je had het natuurlijk niet aan zien komen), zijn hier twee verschillende banken in gevestigd. Zelfs de vorm van het gebouw lijkt op een flapperend bankbiljet. Het gebouw bestaat uit meer dan 4000 glazen tegels.

White Mountain Office

Het White Mountain Office in Zweden heeft ergens wel iets weg van een James Bond set. Het kantoor bevindt zich namelijk in een witte rots. Het futuristische kantoor werd ooit gebruikt als schuilkelder, maar inmiddels heeft het bedrijf Bahnhoff AB zich hierin gevestigd.

Adobe systems

Het moge duidelijk zijn dat Adobe zich hard maakt voor de gezondheid van haar werknemers en het bedrijf graag investeert in goede sportmogelijkheden. Zo is er in het Adobe Systems kantoor meerdere basketbalzalen, maar ook jamming kamers voor muzikanten om muziek te kunnen maken. Daarnaast zijn er ook genoeg plekken om je hoofd even leeg te maken en te kunnen gamen.

Pallotta Teamwork

Pallotta Teamwork, een bedrijf wat evenementen organiseert voor goede doelen, heeft wel hele bijzondere kantoren. Ken je de containers die bijvoorbeeld veel op schepen worden gestapeld? Nou… deze containers zijn bij Pallotta ook opgestapeld en vanuit hier werken verschillende werknemers.

Amazon

Het kantoor van Amaozon in Seatle lijkt zo uit Black Mirror te zijn gekomen. Het kantoor bestaat uit drie mega grote doorzichtige bollen, die gevuld zijn met veel, heel veel, groen. Planten, bomen, tropische bloemen, in het Amazon kantoor hoef je niet bang te zijn dat je geen natuur zult zien. Het kantoor zelf is grotendeels zelfvoorzienend en maakt bijvoorbeeld ook gebruik van een virtuele receptie.

Lego

Lego is natuurlijk geweldig voor kinderen, het kantoor is een grote speelplaats voor volwassenen. Je kunt er natuurlijk met lego spelen, knutselen, tekenen en er zijn zelfs glijbanen in het kantoor. Aha, zo kunnen de werknemers zich natuurlijk zo goed inleveren in die kinderhersenen!