Verschillen tussen sportwedden, live wedden, virtuele sporten en e-sports

Sportwedden wordt steeds populairder en dat is goed terug te zien aan het feit dat er steeds meer mogelijk is. Vroeger moesten we nog naar de bookmaker lopen, tegenwoordig kan het allemaal online. Daarbij hoeven we nu niet meer vooraf aan een wedstrijd onze inzet geplaatst te hebben, we kunnen namelijk gewoon live wedden. Je kunt weddenschappen plaatsen vanaf je laptop, smartphone of tablet, het wordt ons steeds makkelijker gemaakt. Misschien heb je de termen virtuele sports en e-sports wel eens voorbij horen komen en verwacht je dat het op hetzelfde neerkomt, maar niets is minder waar. We bespreken in het volgende artikel graag de verschillen met je.

Traditionele sportwedden

Als we aan wedden op sport denken dan zien we die goede oude tijd voor ons, waarbij we ons briefje met de weddenschap inleveren bij de bookmaker. We plaatsten inzetten op sporten als voetbal en het was allemaal nog redelijk simpel. De meest gebruikelijke sporten waar we op wedden zijn nog steeds sporten als voetbal, tennis, darten, autosport, basketbal en golf. Deze sporten kennen we allemaal en we konden een centje verdienen door geld in te zetten en de juiste uitslag te voorspellen.

Live wedden

Als we het over live wedden hebben dan spreekt de naam eigenlijk voor zich. Dankzij live wedden kun je tijdens de wedstrijd nog een weddenschap plaatsen. Deze manier van wedden is heel handig als je nog niet veel ervaring hebt en graag meer informatie wilt voor je een inzet plaatst. Zodra de wedstrijd een tijdje bezig is, heb je namelijk vaak een beter idee van de uitslag of het verloop ervan. Daarom kan live wedden een heel waardevolle optie zijn in het sportwedden. Bovendien kan live wedden zeer uitdagend zijn en het draait allemaal om timing.

Virtuele sporten

De virtuele sporten lijken op die van traditioneel sportwedden, oftewel je kunt gewoon inzetten op voetbal, basketbal, paardenrennen en meer. Echter worden de wedstrijden en races gesimuleerd door een computer, het is een hele virtuele wereld op zich en de wedstrijden zijn in principe fictief. Daarbij loopt het tempo van deze virtuele sporten hoger op dan traditionele sporten. Je kunt de wedstrijden gewoon volgen via de website van je bookmaker en vervolgens kan je weddenschappen plaatsen. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat de uitkomst van de wedstrijden niet eerlijk is. Een betrouwbare bookmaker maakt namelijk gebruik van een Random Number Generator. Deze software zorgt ervoor dat de uitslag van de wedstrijd via een algoritme gegenereerd wordt op een eerlijke manier. Op deze manier realiseren de bookmakers willekeurige resultaten door middel van getallen en wiskundige formules. Eigenlijk zijn virtuele sporten het best te vergelijken met online Blackjack of Roulette, je kijkt namelijk in principe naar een filmpje wat afgespeeld wordt.

E-sports

De laatste in ons rijtje is eigenlijk de vreemde eend van het stel. E-sports is de afkorting van electronic sports en het lijkt visueel het minst op traditionele en virtuele sports. Je zult tussen de e-sports namelijk geen voetbal of iets dergelijks vinden. Bij e-sports worden namelijk multi-player games gespeeld. Denk maar aan League of Legends en Counter-Strike: Global Offensive. Overigens wordt er bij e-sports wel gebruik gemaakt van echte mensen, de spelers zijn namelijk gewoon van vlees en bloed. We kunnen e-sports ook wel professioneel gamen noemen, want dat is wat het in feite is. Het is voor velen dan ook verrassend om te horen dat e-sporters een vergelijkbare levensstijl volgen met die van topsporters. De spelers zijn online te volgen via plaSportwedden wordt steeds populairder en dat is goed terug te zien aan het feit dat er steeds meer mogelijk is. Vroeger moesten we nog naar de bookmaker lopen, tegenwoordig kan het allemaal online. Daarbij hoeven we nu niet meer vooraf aan een wedstrijd onze inzet geplaatst te hebben, we kunnen namelijk gewoon live wedden. Je kunt weddenschappen plaatsen vanaf je laptop, smartphone of tablet, het wordt ons steeds makkelijker gemaakt. Misschien heb je de termen virtuele sports en e-sports wel eens voorbij horen komen en verwacht je dat het op hetzelfde neerkomt, maar niets is minder waar. We bespreken in het volgende artikel graag de verschillen met je.