Beter zaken doen met een veilig netwerk

Zaken doen gebeurt vandaag de dag voornamelijk online. Of je nu zaken doet met particuliere klanten of B2B, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je gebruik maakt van een veilig netwerk. Je beheert immers ook betaalgegevens van je klanten en die mogen niet ‘op straat’ komen te liggen. Het is daarom belangrijk dat je het IT beheer van de zaak laat doen door een betrouwbaar bedrijf. Zij zorgen ervoor dat de software goed functioneert en dat er regelmatig back-ups worden gemaakt van de data. Zo is de kans vrijwel uitgesloten dat je gegevens kwijtraakt bij een crash.

Wees beducht voor hackers

Hackers proberen niet alleen particulieren te benadelen met phishing software maar ook bij bedrijven in te breken. Ze doen dit door zwakke plekken te zoeken in het netwerk. Als er ergens een virtuele poort openstaat kan het kinderlijk eenvoudig zijn om bij gevoelige informatie te komen. Als deze openbaar wordt gemaakt heb je een groot probleem. Dat heb je ook als je netwerk wordt gegijzeld en er vervolgens losgeld wordt geëist. Natuurlijk is het een eerste vereiste dat jij en je eventuele personeel nooit op verdachte links klikken. Maar e-mailberichten worden steeds geraffineerder. Ze bevatten minder taalfouten en de tekst wordt steeds vaker aangepast aan de tone of voice waar het bericht zogenaamd van komt.

Zorg dat jouw bedrijf goed gevonden wordt

Als je succesvol zaken wilt doen online is het allereerst belangrijk dat jouw bedrijf goed gevonden wordt. Hiervoor kun je gebruik maken van de diensten van een bedrijf dat is gespecialiseerd in b2b e-commerce. Zij kunnen een plan opstellen om ervoor te zorgen dat andere bedrijven jouw onderneming goed weten te vinden, bijvoorbeeld voor het bestellen van grondstoffen of het laten uitvoeren van werkzaamheden. Bij het inzetten van e-commerce wordt uiteraard volledig ingezet op de door jouw bedrijf bediende doelgroep. Dat kan een bouwbedrijf zijn dat een onderaannemer zoekt maar ook een fietsenmaker die op zoek is naar een goede boekhouder. Daar zit natuurlijk het nodige verschil in. Het is zaak om jouw bedrijf op de juiste plaatsen onder de aandacht te brengen om op die manier nieuwe klanten te werven.

Hoe betrouwbaar is je zakelijke netwerk?

Als het netwerk van je bedrijf uitvalt dan kun je niet veel meer. De website is uit de lucht en de kans is groot dat ook je vaste telefoonlijn het niet meer doet. Niet bereikbaar zijn is funest voor een bedrijf. Dit moet dus zoveel mogelijk worden voorkomen. Daarom wordt onderhoud aan bedrijfsnetwerken meestal ’s nachts gedaan of eventueel in het weekend. Maar een storing kan altijd op een totaal verkeerd moment optreden. Het is dan belangrijk dat je kunt vertrouwen op een IT partner die meteen in actie komt om ervoor te zorgen dat het systeem zo snel mogelijk weer naar behoren functioneert. Maak hierover dus goede afspraken met je hosting/netwerk beheerder.