De autoindustrie: welk merk is het grootste?

Wie zich een beetje interesseert in auto’s zal zich niet verbazen over het feit dat als het gaat om de auto-industrie, en dan met name de grootste merken, dat Duitse automerken daar -in ieder geval in Nederland en omstreken- met kop en schouder bovenuit steken. Duitsland is een zeer succesvolle autofabrikant, en zeker in Nederland. Maar, zijn zij wereldwijd ook het grootst? In dit artikelen geven je wat meer inzichten over de autoindustrie en haar successen. We bespreken de top 5 succesvolle auto-aanbieders ter wereld.

De allergrootste ter wereld – Toyota

Dit Japanse merk heeft het afgelopen jaar 228 miljard omzet gedraaid, en is daarmee de grootste autofabrikant ter wereld. De Prius, Aygo en Auris zijn dan ook niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Waardige nummer 2 – Volkswagen

Ha, daar is ‘ie: het eerste Duitse automerk. Volkswagen blijft -zelfs na hun schandaal in 2015- zeer toonaangevend als het gaat om autoverkoop en had in 2017 zo’n 170 miljard dollar aan omzet.

Born in the U.S.A – General Motors

Dit lijstje laat natuurlijk de grootste automobielfabrikanten over de hele wereld zien, dus ook al zegt General Motors je misschien niet heel veel, voor Amerikanen is dit één van de grootste autobedrijven die er zijn. General Motor staat vooral bekend om hun zeer grote SUV, een grote, brede en hoge (vaak zwarte) auto. General Motors maakte in 2017 meer dan 135 miljard dollar aan omzet.

Daimler – wie?

Misschien dat de naam Daimler je niet al te veel zegt, maar het is het moederbedrijf van deze merken: Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en Smart. Dan gaat er zeker wel een kwartje vallen. Deze nummer vier had in 2017 69 miljard dollar omzet, iets meer dan de helft van hun voorganger, General Motors.

Go further – Ford

Ford deelt eigenlijk een vierde plaats met Daimler, Honda (Japan) en Nissan (Japan, Frankrijk). Allemaal maakte ze een omzet van 69 miljard dollar in 2017. De Fiësta of Focues zie je in Nederland ook erg veel op de weg, maar in Europa zijn vooral het Verenigd Koninkrijk en Duitsland de grootste afzetmarkten voor Ford.

 

Twijfel je nog over het aanschaffen van een nieuwe auto? Denk er dan wel aan dat je ook moet denken aan de meer praktische kant van het verhaal, zoals een autoverzekering vergelijken, of een autoverzekering afsluiten. Maar bij deze autofabrikanten weet je in ieder geval dat er velen met jou zijn die voor hetzelfde automerk hebben gekozen.