De Energie-Industrie: welk bedrijf is het grootste?

Gisteren namen we de auto industrie onder de loep, deze week is de energie sector aan de beurt. Iedereen heeft energie nodig. In Nederland zijn er heel veel energieleveranciers, en het is aan jou om ze onderling te vergelijken, energie aanbiedingen in de gaten te houden, en vervolgens te kiezen voor de juiste stroomleverancier. Maar hoe weet je welke stroomleveranciers het meest populair zijn en waar ze bekend om staan? In dit artikel proberen we de top 5 Nederlandse stroomleveranciers samen te vatten, en wie weet helpt het je nog bij het kiezen van de juiste energie-aanbieder. 

Nuon

Nuon is met bijna drie miljoen klanten de grootste energieleverancier van Nederland. Nuon biedt ook aanvullende diensten aan op hhet gebied van energiebesparing (isolatie), beveiliging en energieadvies. De afzetmarkt van Nuon is voornamelijk Nederland.

 

Essent

Met 2,4 miljoen klanten is Essent een waardige opvolger van Nuon. Maar meer dan haar voorganger is Essent gericht op groene energie. Essent vindt het belangrijk om te werken aan een duurzame toekomst en investeert veel in hernieuwbare bronnen, zoals zon en wind.

 

Eneco

Ook Eneco is erg gericht op een duurzame toekomst, en noemt zichzelf zelfs ‘dé duurzame energieleverancier. Eneco probeert groene energie zo goedkoop mogelijk te houden en hun doel is om samen met de klant naar een wereld te gaan waarin iedereen zichzelf in zijn of haar eigen duurzame energie kan voorzien.

 

Green choice

Iemand die zich pas écht profileert als aanbieder van groene energie is Green Choice. Hun missie is om de aarde groener te maken. Daarnaast stimuleren ze hun klanten om eigen zonne-energie en eigen windenergie op te wekken. Zonne-energie is sowieso erg in trek, door de steeds aantrekkelijker wordende prijzen.

 

Oxxio

Als vijfde groot bedrijf van Nederland staat Oxxio. Wat ze het het belangrijkst vinden is om de keuze van energie zo goedkoop en vooral zo makkelijk mogelijk te houden. Gemak en voordelige energie, daar staan ze voor. Mocht je op je jaarnota niet goed uitkomen, dan kun je je termijnbedrag gemakkelijk zelf aanpassen in de app.