De Beste Gaming Laptop merken in 2019

Gameliefhebbers hebben natuurlijk de juiste tools nodig om hun hobby te kunnen uitoefenen. Dat betekent dat ze aan een ‘gewone’ laptop al niet meer genoeg hebben: er zijn speciale gaming laptops op de markt die perfect zijn voor iedereen die wel houdt van een potje online spelletjes spelen. Of je nou houdt van League of Legends of graag in een online casino speelt, een gaming laptop is een positieve uitkomst voor elke game. Er zijn heel wat mooie exemplaren op de markt, maar hoe weet je nou wanneer je echt met een ‘goede’ te maken hebt? In dit artikel sommen we de merken op die over het algemeen als kwalitatief het beste worden ervaren. Game ze!

Om te beginnen: wat is er zo belangrijk aan een gaming laptop?

De belangrijkste onderdelen van een gaming laptop maken echt het verschil tussen een reguliere laptop en een laptop geschikt voor gameliefhebbers. Om dus een goede keuze te maken voor een nieuwe gaminglaptop, kun je je eerst verdiepen in de onderdelen en de voor- en nadelen ervan zodat je gemakkelijker een keus kunt welk apparaat het best bij je past.

Grafische- of videokaart

Een grafische kaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een gaming laptop. Dat komt omdat je games hiermee kunnen draaien op 6 tot 60 frames per seconde. Een ‘goede’ laptop moet namelijk grafische elementen op een hoge snelheid kunnen inladen.

RAM geheugen

Een RAM geheugen en processor zijn één van de meest bepalende componenten voor een goed functionerende laptop. Het Random Accesable Memory is je interne opslaggeheugen. 

Beeldscherm

Je moet, naast de juiste interne componenten, natuurlijk ook beschikken over een beeldscherm met hoge resolutie, zoals full HD. Tegenwoordig bestaan er extra grote of zelfs meerdere beeldschermen om te gebruiken tijdens games, zodat je ook kunt multitasken tijdens het spelen van je game. Zelfs schermen met een curve worden steeds populairder.

 Een efficiënte batterijduur

Misschien heb je een hele mooie gaming laptop gevonden die goed scoort op alle bovenstaande componenten en lijkt het een perfecte match, maar vergeet ook vooral niet om even te kijken naar de accu van je (aanstaande) gaming laptop. Omdat games vaak veel energie kosten, is het lastig om een laptop te vinden die én de grafische kwaliteit aan kan én lang mee gaat.

En bij welke merken moet je dan zijn?

MSI

MSI is waarschijnlijk de grootste speler op de markt als het gaat om het aanbieden van gaming laptops. Niet gek dan ook dat de slogal van MSI Global ‘The best gaming laptop provider’ is. Bij kieskeurig laten ze hun klanten de gaming laptops van MSI reviewen, dus hier vind je ook de best geteste gaming laptops van hun onderzoek.

Asus

De reguliere laptops van Asus zijn erg populair onder consumenten, maar de gaming laptops zijn onder gamers ook erg geliefd. Dat komt omdat er wel een ASUS gaming laptop voor iedereen is. De één heeft een heel lange batterijduur, de ander heeft weer heel veel power, en weer een ander is zo dun, licht en stylish dat je hem gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen en hij er ook nog eens heel leuk uitziet.

Razer

De razer gaming laptop worden vooral geroemd door hun bekende design met drie verschillende beeldschermen, maar ze zijn ook bekend doordat ze ‘World’s Smallest Gaming Laptop’ aanbieden, oftewel de kleinste gaming laptop in de wereld.