De populairste betaalmethoden voor online bedrijven in Nederland

Hoewel vroeger contant en fysiek geld de enige methode was om te betalen, is dit sinds alle technologische ontwikkelingen van de afgelopen tientallen jaren fors veranderd. Waar we voorheen allemaal betaalden met muntjes en/of briefjes, is dit nu soms zelfs niet meer mogelijk en kun je alleen nog maar (contactloos) pinnen. Ook de zakelijke online markt is zeer meegegroeid met technologische veranderingen. Wat zijn hier de populairste betaalmethoden?

 

iDEAL

Veruit de populairste betaalmethode in Nederland is iDEAL. Iedere Nederlandse bank heeft een mogelijkheid om te betalen met iDEAL. Dit is ook één van de dingen die iDEAL zo succesvol maakt, je blijft in de vertrouwde omgeving van je eigen bank. 66% van de mensen betaalt het lieft met iDEAL. Zo zijn er zelfs zogenaamde Zelfs ideal casino’s bieden tegenwoordig iDEAL aan de overige 44% prefereert een andere betaalmethode. Die bespreken we hieronder.

 

Creditcard

Na iDEAL volgt de creditcard als meest gebruikte betaalmiddel in Nederland. De meest volkomende betaalmethode online. 59% van de Nederlanders zijn in het bezit van een creditcard. Visa en MasterCard zijn de meest geliefde creditcard aanbieders. Creditcard blijkt zo geliefd omdat klanten het prettig vinden dat hun aankoop verzekerd is en dat het geld pas achteraf wordt afgeschreven. De gemiddelde creditcardlimiet is 2500 euro.

 

Paypal

Paypal staat wereldwijd bekend als een makkelijke en veilige manier om online aankopen te doen. Klanten hoevne namelijk geen creditcardgegevens achter te laten, noch in te loggen met hun bankgegevens. Daarnaast biedt Paypal hun klanten aankoopbescherming na de betaling. Voor een PayPal-account hoef je je maar één keer te registreren en vervolgens kun je op elke webshop betalen.

 

Cryptocurrency

In een ander artikel op Graphicly schreven we al eerder over cryptocurrency als betaalmogelijkheid en hoe de online gamingindustrie een het voortouw nam van het mogelijk maken van deze betaalmogelijkheid. Cryptocurrency is een digitale munteenheid die vak gebruikt wordt als alternatief geldsysteem voor reguliere geldsoorten. De eerste, grootste en meest bekende is de Bitcoin. Een verzamelnaam voor alle andere online geldsoorten -afgezien van Bitcoin dus- is Altcoin.