Geschiedenis van het paardenrennen

Hou jij ook altijd de uitslagen paardenrennen in de gaten dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen plaatsen alle mogelijke weddenschappen op deze unieke sport. Nu is het alleen wel zo dat er maar weinig mensen zijn die bekend zijn met de geschiedenis van het paardrijden. Om hier verandering in te brengen hebben we besloten om je vandaag alles te laten zien over de historie van deze unieke sport. Door dit goed door te lezen heb je tenminste echt iets unieks te vertellen op feestjes!

Intrede in het Oude Griekenland

De geschiedenis van paardenrennen gaat al terug tot de oudheid. In de oudheid werden paardenrennen georganiseerd ter ere van goden en koningen. Voor veel gebieden werden deze races dan ook gezien als een belangrijk onderdeel van de cultuur. In het oude Griekenland waren paardenrennen een belangrijk onderdeel van de Olympische Spelen. Paardenraces waren ook populair in het oude Romeinse Rijk. Hier kwamen er duizenden mensen tegelijkertijd naar de stadions om de machtige races met eigen ogen te aanschouwen.

Sport van de rijke elite

In de middeleeuwen werd paardenrennen voornamelijk georganiseerd door de adel en door andere rijke landeigenaren. In die tijd was de sport dan ook een belangrijk onderdeel van de sociale hiërarchie. Paardenrennen bleef populair in Europa tijdens de Renaissance en door de kolonialisten werd het later geïntroduceerd in andere delen van de wereld, zoals Noord-Amerika. Nu bleef het ook in die tijd wel een sport die voornamelijk aan het oog van het normale volk onttrokken werd. Wilde je echt meedoen dan moest je flink wat geld hebben.

Toegankelijk voor iedereen

Tegenwoordig is paardenrennen een enorm populaire sport met fans over heel de wereld. Dit maakt het dan ook gelijk een van de grootste financiële inkomsten binnen de sportsector met enkele miljarden euro’s aan inzetten van de verschillende gokkers. Er zijn verschillende soorten keuzes waar je voor kunt gaan bij het wedden. Het is mogelijk om te kiezen voor flat racing, waarbij paarden op vlakke banen racen. Maar je kunt ook gaan voor jump racing, waarbij paarden over obstakels springen. Door deze diversiteit aan opties is het dé sport om op te wedden!