Met deze tips vier jij het Oktoberfest gewoon thuis!

Het Oktoberfest is een bekend volksfeest uit Duitsland. Elk jaar wordt dit door meer dan vijf miljoen mensen in München bezocht! Het eerste Oktoberfest werd gehouden in 1810. Dit was ter ere van de bruiloft van prinses Theresia van Saksen-Hilburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren. Nu in 2023 is dit uitgegroeid tot een enorm groot bierfestival. Op verschillende locaties wordt er wel een variant van het Oktoberfest georganiseerd. Met deze tip vier jij voortaan het Oktoberfest gewoon thuis: jetzt geht’s los!

Kies je gasten zorgvuldig uit

Zonder gasten geen feest. Klinkt logisch toch? Kies je gasten wel zorgvuldig uit. Voor een geslaagd Oktoberfest selecteer je je allerleukste vrienden en familieleden! Een hechte vriendengroep zorgt altijd voor veel gezelligheid. Maak het gezelschap ook divers door mensen uit te nodigen die elkaar nog niet kennen. Altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Wie weet ontstaan er wel nieuwe vriendschappen of liefdes!

Vergeet de muziek niet!

Typisch voor het Oktoberfest is natuurlijk ook de echte Duitse Schlagermuziek. Denk aan Mireille Mathieu, Semino Rossi, Vanessa Mai, Roland Kaiser of Vicky Leandros. Ga jij je eigen playlist samenstellen? Of kies jij een van de leuke afspeellijsten op Spotify. Zoek maar eens op Duitse Schlagers en vind de leukste playlist perfect voor jouw feest.

Het perfecte eten en drinken

Wat doe je op het Oktoberfest? Bier drinken natuurlijk! Nergens anders wordt zoveel bier geserveerd als op het Oktoberfest. Zorg dus zeker dat je genoeg bier in huis hebt. Een tripje naar Duitsland om bier in te slaan is perfect. Haal je toch nog een beetje het Duitse aspect in huis.

Om een goede bodem te leggen voor het bier drinken, moet je je gasten wel voorzien van een lekkere maaltijd. Een heerlijk stuk varkensvlees met Sauerkraut als bijgerecht: heel passend! Liever wat makkelijks op tafel? Ga voor een typische Duitse worst met mosterd en pretzels. Laat het feest maar beginnen!

De puntjes op de i: een dresscode en versieringen

Voor iedereen die niet bekend is met de versieringen van het Oktoberfest: de kleuren blauw en wit zijn onmisbaar. Hang je huis vol met leuke slingers, ballonnen en vlaggetjes en bedek de tafels met kleden. Je hoeft hiervoor echt niet naar Duitsland: bestel je oktoberfest versieringen gemakkelijk online.

Tot slot kan een geschikte dresscode natuurlijk niet ontbreken. Laat al je bezoekers komen in traditionele klederdracht: lederhosen en dirndls! Dit zorgt voor veel plezier en het echte Oktoberfest gevoel. Shop je Oktoberfest kleding op tijd via e-carnavalskleding.nl. Als we de voorbereidingen moeten geloven is jouw Oktoberfest nu al geslaagd!