High-end print voor extra overtuigingskracht

De consument wordt steeds meer geconfronteerd met digitale presentaties van producten. Bijvoorbeeld in webshops en mobiele apps. Maar kun je daarmee een betere beleving realiseren als je dit vergelijkt met hardcopy magazines?

 

Waarom print?

De vraag naar high-end print producten zoals folders en brochures wordt steeds groter. Bedrijven presenteren hun aanbod niet meer alleen online maar bieden hun potentiële klanten ook exclusieve, gedrukte brochures en magazines. Na een online kennismaking kun je ze fysiek kennis laten maken door je klant letterlijk iets in handen te geven.
Dit contactmoment geeft een tastbare en persoonlijke ervaring voor je klant. Bovendien kunnen ze het niet wegklikken waardoor het langer op het netvlies blijft staan.

 

Maak je brochure exclusief!

Tegenwoordig heb je talloze mogelijkheden voor de uitstraling van je product. Wil je folders bedrukken, bedenk dan goed dat je veel meer keuze hebt uit bijvoorbeeld papiersoorten en afwerking dan dat je vaak aangeboden ziet op website. Je kunt kiezen voor hele exclusieve papiersoorten en afwerkingen die je klant direct het gevoel geven dat ze iets bijzonders in handen hebben.

 

Hoe kan ik die brochure maken?

Over het algemeen kun je voor de standaard producties gewoon bij je online drukkerij terecht. Dit assortiment is vaak redelijk standaard omdat speciale afwerkingen niet altijd een gestandaardiseerde kostprijs hebben. Hierdoor kom je altijd wel terecht in een offerte traject. Wil je een brochure maken? Bedenk dan van tevoren goed hoe je die wilt afwerken. Hierbij hebben we wat exclusieve opties voor je op een rij gezet.

 

 • Papiersoort:
  Er zijn duizenden soorten papier. De basis is toch te brengen naar 3 soorten — > Papier met een coating (MC), papier zonder coating (offset) en karton (met of zonder coating).
  Papier is in de basis wit zodat je kleuren er altijd mooi uit komen na het drukken. Maar papier kan gekleurd zijn. Daarnaast kan papier zijn voorzien van een reliëf of een afwerking zoals glitters, marmering, kleurverloop etc.
  Kies dus een papiersoort dat past bij je huisstijl en ga dan pas aan de gang met het ontwerp.
 • Afwerking:
  Je kunt folders en brochures op verschillende wijze laten afwerken. Denk hierbij aan foliedruk (goud, zilver etc), preegvorm (verhoging in het papier), laminaat (extra bescherming), spot uv (glanzende lak op je logo) en nog veel meer. Deze afwerkingen kunnen heel mooi samengaan met je ontwerp. Bedenk dus van tevoren hoe je wilt afwerken en ga dan pas ontwerpen.
 • Vorm:
  Een folder bestaat uit meerdere gevouwen pagina’s. Een brochure is een magazine dat is gehecht met nietjes of lijm. Wil je een landscape of een portrait ontwerp? Veel of weinig pagina’s? Extra vormen stansen in je ontwerp? Bepaal de inhoud van je folder of brochure zodat je weet hoeveel pagina’s het gaan worden. Heb je er niet zo veel? Neem dan een folder. Wel veel pagina’s? Kies dan voor een brochure.

 

Zoals je ziet zijn er talloze mogelijkheden door de vele combinaties die je kunt maken. Heb je bepaalde ideeën in je hoofd? Ga dan kijken wat er mogelijk is. Waarschijnlijk kan het wel. Maar bedenk ook dat alles met een prijskaartje komt.