Hoe begin je met het minen van Litecoin?

Als je geïnteresseerd bent om te beginnen met handelen of het minen van crypto en je weet niet waar je moet beginnen, denk dan zeker aan Litecoin (LTC). Bitcoin is niet winstgevend en Ethereum minen is super complex. De blockchain van Litecoin is net zoals Bitcoin en Ethereum gebaseerd op het Proof-of-Work (PoW) consensus algoritme maar heeft een snellere bevestigingstijd en gebruikt andere hashing algoritmes dan Bitcoin.

Dit maakt dat Litecoin kopen of minen een uitstekende investering is om mee te starten. Toch is het leren minen van Litecoin vergelijkbaar met dat van elke andere PoW cryptomunt.

Wat is Litecoin minen?

Litecoin is een cryptocurrency die afhankelijk is van het netwerk van miners die helpen de blockchain te onderhouden en transacties te valideren. Aangezien Litecoin PoW-consensus gebruikt, heb je computerkracht nodig om deze munt te ontvangen als beloning voor het onderhouden van het netwerk. Over het algemeen is het minen van deze munt vergelijkbaar met het minen van Bitcoin. Je kunt Litecoin minen met centrale verwerkingseenheden (CPU’s), grafische verwerkingseenheden (GPU’s), of een toepassingsspecifiek geïntegreerd circuit (ASIC). En je zult je waarschijnlijk willen aansluiten bij een mining pool om de kans op het vinden van een block te vergroten.

Hoe beginnen met Litecoin minen?

Als je wilt beginnen met het minen van Litecoin, neem dan de volgende zeven stappen.

1. Stel doelen en verwachtingen

Om een Litecoin miner te worden moet je eerst het stroomverbruik van Litecoin in overweging nemen. Terwijl je LTC wilt verdienen, moet je nog steeds betalen voor de mogelijk hoge kosten van het elektriciteitsverbruik. Bovendien moet je beslissen of je wilt minen voor extra geld of dat je het wilt vasthouden en later verkopen. Deze overwegingen moeten je helpen bepalen of cryptomining iets voor jou is.

2. Koop mining hardware

Hoewel LTC vergelijkbaar is met Bitcoin (BTC) mining, kunnen degenen die BTC minen niet dezelfde apparatuur gebruiken voor het mijnen van LTC. Een van de beste manieren om LTC te minen is het aanschaffen van ASIC Litecoin mining hardware en lid te worden van de mining pool. GPU’s zijn second-best, en CPU’s zullen waarschijnlijk niet zo winstgevend zijn als je zou hopen.

3. Configureer mining Software

Als je eenmaal de hardware hebt, is het tijd om verbinding te maken met Litecoin mining software, deze kan zijn (en nog vele anderen):

  • Easy Miner
  • MultiMiner
  • CPUminer
  • Ontzagwekkende Miner

De meeste mining software is gratis om mee te starten en velen hebben gebruikersvriendelijke interfaces zodat je geen noemenswaardige problemen zult hebben met de setup.

4. Word lid van een mining pool

Lid worden van een Litecoin mining pool zorgt ervoor dat je sneller een blok kunt vinden om te minen dan wanneer je op jezelf Litecoins zou minen. Zodra je je aansluit bij een pool, begin je met het delen van je rekenkracht en verdien je beloningen wanneer je een geldige Proof-of-Work indient. Er zijn twee soorten pools:

  • Proportioneel-beloningen gelijk verdeeld
  • Pay-per-share-beloningen verdeeld op basis van de wiskundige wetten van waarschijnlijkheid

5. Configureer mining apparatuur

Voordat je begint met minen, moet je je mining apparatuur correct configureren. De meeste software wordt geleverd met gedetailleerde instructies voor het instellen ervan. Bovendien, als je Litecoin ASIC miner gebruikt, heeft het een voorgeïnstalleerd programma, dus je hoeft het niet handmatig in te stellen.

6. Registreer je uitbetalingsadres

Je hebt een uitbetalingsadres nodig om de beloningen te ontvangen die je verdient met minen. Het is dus het beste om je persoonlijke Litecoin wallet te downloaden en te installeren, waar je de inkomsten kunt op ontvangen. Klik op het tabblad Ontvangen in je wallet om je ontvangstadres op te kunnen zien, kopieer het, en voer het in het daarvoor bestemde veld in de software die je gebruikt om te minen. Afhankelijk van de software, kun je een verificatie e-mail ontvangen of de wallet op een andere manier registreren.

7. Start met minen

Zodra je je Litecoin miner software, hardware en wallet hebt aangesloten, is het tijd om te beginnen met minen. Volg alle resterende instructies op je apparaat en laat de account je hash rate, inkomsten en uitbetalingen in de gaten houden en laat het draaien om te zien hoeveel je verdient.