Optimaal genieten van het leven

Nu de dagen weer langer worden, het zonnetje warmer aanvoelt en de vogels je ’s ochtends wakker fluiten heb je veel meer energie. Een gevoel dat je het liefste het hele jaar door vasthoudt maar wat lang niet altijd lukt. Toch kun je met een aantal simpele tips proberen meer te genieten van het leven waardoor je je, ook tijdens donkere dagen, een stuk blijer voelt. Weten hoe? Lees dan snel verder.

Ga een nieuwe uitdaging aan

Vind je jouw werk wel oké maar haal je er weinig voldoening uit? Dan bestaat de kans dat je op den duur steeds meer moeite krijgt met de nieuwe werkweek die weer voor je ligt. Kijk wat er anders kan. Past een andere functie binnen het bedrijf beter bij jou? Kun je er zelf iets aan doen om meer voldoening uit je werk te halen. Wat in ieder geval helpt is door het bespreekbaar te maken. Met je partner, een vriend, maar ook met de leidinggevende op je werk. Kom je hier niet verder mee of zijn er geen andere mogelijkheden dan wordt het misschien tijd om een volgende stap te gaan zetten. Een andere baan is spannend en een hele uitdaging. Maar met een beetje vertrouwen in jezelf komt het vast wel goed en sta je ’s ochtends fluitend op om naar je nieuwe job te gaan.

Ga er vaker op uit

De buitenlucht zorgt ervoor dat je een energie-boost en een blij gevoel krijgt. Ga een stuk wandelen, fietsen of neem de tuin onderhanden. Wees een beetje hard voor jezelf en ga, ook wanneer de weersomstandigheden minder zijn, toch iets buiten doen. Tegen neerslag en kou kun je je immers beschermen. Heb je moeite om de discipline voor jezelf op te brengen om ook tijdens koude dagen iets buiten te ondernemen, spreek dan met anderen af. Samen is het immers leuker dan alleen. Wil je met jouw loop- of fietsgroepje lekker opvallen? Met bedrukte sweaters gaat dat zeker lukken. Na afloop opwarmen met een dampende mok chocolademelk en je krijgt vanzelf dat gelukzalige gevoel.

Onderneem spontane dingen

Heb je zin om een paar dagen weg te gaan? Gewoon doen! Dat hoeft echt niet ver weg te zijn maar verandering van omgeving is zo enorm genieten. Een leuke stad, de bossen in of naar de zee; jij bepaalt! Maak foto’s van al het moois wat je onderweg tegenkomt zodat je later deze mooie herinneringen nog weer terug kunt kijken. Daar wordt heerlijk nagenieten. Onderweg heb je vaak de leukste en spontane ontmoetingen met wildvreemde mensen. Geef hen en andere mensen bedrukte pennen met een leuke tekst zodat ook zij nog vaak aan jullie ontmoeting terug denken. Geen zin om eropuit te gaan? Geniet dan thuis van kleine dingen. Ontspannen in een schuimbad, een serie kijken of kruip op de bank in je huispak met een goed boek. Zolang jij af en toe tijd voor jezelf neemt en dingen doet waar je blij van wordt, is dat optimaal genieten.