Social Media Marketing: deze bedrijven snappen het

De meeste bedrijven hebben vandaag de dag een speciaal team voor hun social media. Het aantal teams is de laatste jaar geleden sterk gestegen. Het betekent dus duidelijk, dat bedrijven geloven in de kracht van social media. Het is echter wel jammer dat veel bedrijven slechte ervaringen hebben met social media. Het is vaak duidelijk, dat het goed is om social media te betrekken bij je marketing als bedrijf. Het is echter vaak moeilijker om het maximale eruit te halen. Het is belangrijk om de juiste doelen te hebben bij social media. Het is belangrijk om daarnaast goed te sturen op die doelen.

De succesvolle Social Media Marketing Campagnes

Het is belangrijk om je te laten inspireren als het gaat om social media marketing campagnes. Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en ook YouTube zijn belangrijk om te gebruiken bij je campagnes. We bespreken graag een vijftal campagnes welke het goed begrepen hebben. Laten we snel van start gaan.

Inspiratie Social Media Campagne: Dacia

Dacia is een dochter van Renault en ze zijn een snelgroeiend automerk. Ze staan bekend om hun goede prijs kwaliteit verhouding.  Met de campagne willen ze leads genereren. Ze gebruiken hier Facebook voor. Ze hebben advertenties geplaatst voor de modellen Sandero, Logan en Stepway. Ze waren mobiel en op de desktop te zien. De mensen kregen een breed aanbod van de advertenties te zien. Het resultaat was dat ze 45 procent goedkopere leads kregen dan bij display advertenties. Ook was de koopintentie hoger en beter. Daarnaast werd het merk versterkt. Ze zorgen voor veel test drives in de auto’s.

TVibes

Het bedrijf is uniek met haar eigen tv-kanalen. Klanten kunnen hun eigen mobiele video’s in de cloud opslaan. Het doel van hun campagnes was om de app-gebruikers loyaler en meer betrokken te maken. Ze hebben meer leads gegenereerd. Ze hebben hiervoor video advertenties gebruikt. Zo sorteerden ze hun doelgroep. Het resultaat was, dat de 50 procent van alle nieuwe app-installaties van Facebook kwamen. Ze waren tien procent loyaler dan andere gebruikers.

Red Bull

Wie kent ze niet. Red Bull geeft je vleugels! Het is een energiedrankje. Ze hebben een Instagram campagne gedaan. Het was voor hen Summer Edition tropische drank in Australië.

Ze gebruikten een promotionele teaser om de zomerhit te promoten. De blikjes vielen ook meer op. De #thissummer werd veel gebruikt voor Red Bull gebruikers.

Girl Scouts in Amerika

Ze zijn al meer dan 100 jaar actief. Ze verkopen koekjes om fondsen te werven welke in de lokale gemeenschappen gebruikt wordt. Ze hebben social media ingezet om hun apps meer te laten downloaden. Ze hebben hoofdzakelijk Twitter ingeschakeld. Ze hebben via Twitter 19500 App installaties weten te realiseren.

Jouw volgende campagne?

Het is goed en slim om de juiste social media kanalen in te zetten voor de juiste campagnes. Het is belangrijk om doelen te hebben en om op resultaat te sturen. Uiteindelijk is dat het enige wat telt. Toch?