Voorbereidingen voor de perfecte girls night at home

Soms hebben jij en je vriendinnen even quality time nodig met elkaar. Tijd om samen even uitgebreid te eten, samen uitgebreid te koken of simpelweg even samen te zijn om elkaar bij te kunnen praten over belangrijke zaken in jullie levens. Je kunt dit op een openbare plek doen, zoals een restaurant, maar je zou dit ook thuis kunnen doen. Het voordeel hiervan is dat je niet op je woorden hoeft te passen, wat je misschien in een openbare ruimte wel zou doen. Daar deel je misschien minder snel de laatste juice over die ene irritante collega of over je laatste date. Welke voorbereidingen moeten er zeker getroffen worden voor een girls night at home? Nou, bijvoorbeeld het aanschaffen van mooie wijnglazen. Maar daarover later meer.

Drankjes

We noemden het al even: het aanschaffen van wijnglazen is erg belangrijk voor een meidenavond. Als jullie jezelf installeren op de bank voor een goede film, dan doen veel vriendinnengroepen dat á la Bridget Jones met een fles wijn als gezelschap. Heb je niet de juiste glazen in huis, dan kun je een kijkje nemen bij HorecaCentrumAmsterdam.nl.

Koken

Liefde gaat natuurlijk door de maag. Als je vriendinnen over de vloer komen, wil je ze natuurlijk wel verwennen met een lekkere maaltijd of lekkere hapjes. Ben je geen prins(es) in de keuken, kijk dan of je een makkelijk gerecht kan maken. Een geliefde borreldip is het Marokkaanse Zaalouk, een aubergine-tomaat dip met veel olijfolie, citroen en peterselie. Hoewel het echt ontzettend makkelijk is om te maken, staan de meeste mensen versteld van hoe culinair en lekker het eruit ziet. Dat het dan heel makkelijk was om te maken, hoef je er natuurlijk niet bij te zeggen.

Gratis stockfoto met badkamer, bed, bekers

Muziek

Een avondje met vrienden vraagt om goede muziek. Daarom kan je, voorafgaand aan een girls night, alvast een playlist maken met muziek waar jij en je vriendinnen echt van houden. Als jullie nog geen afspeellijst hebben, dan is dit hét moment om er eentje aan te maken. Een avond wordt gelijk naar een hoger niveau getild als het wordt vergezeld met leuke en mooie muziek. Daarnaast zou het zomaar zo kunnen zijn dat jullie aan het einde van de avond zin hebben in wat echte meezingers, zoals klassiekers van André Hazes. Door de muziek van tevoren al klaargezet te hebben, weet je zeker dat de sfeer er snel in kan zitten.

Dresscode

Willen jullie de avond echt opspicen, dan zouden jullie een dresscode af kunnen spreken met elkaar. Hierdoor komen jullie allemaal gekleed in thema en kunnen jullie ook voorbereidingen treffen om er in hetzelfde thema uit te zien. Denk bijvoorbeeld aan een ‘Euphoria’ thema, een hele populaire serie op HBO Max van de laatste maanden.

Spa at home

Wanneer jullie een girls night het liefst spenderen door ook zen te worden, kun je wat maskers inslaan om vervolgens dit samen te doen en niet alleen een spa-gevoel te creëren thuis, maar direct ook een mooiere huid te krijgen. De echte finishing touch kun je toevoegen door een komkommer te halen en de schijfjes ervan op je ogen te plaatsen.