Wat is affiliate marketing en hoe werkt het?

Misschien heb je wel eens van affiliate marketing gehoord. De vraag is nu wat het precies is en wat je ermee kunt. Toch? Laten we hier direct mee beginnen. Affiliate marketing is een manier om geld te verdienen door andere door te verwijzen naar een bedrijf om daar een aankoop te doen. Het kan om verschillende soorten producten gaan van een webshop bijvoorbeeld. Bij het afrekenen wordt gezien, dat de klant een aankoop heeft gedaan met jouw hulp en jij krijgt daar dan een beloning voor. Het is een manier om een extra bron van inkomsten te krijgen. Het kan ook voor een dagje uit zijn, een vakantie, een cursus of zelfs voor het kopen van een fiets. Het is natuurlijk goed om zo een extra bron van inkomsten op te bouwen. Graag vertellen we je meer over affiliate marketing en hoe het werkt.

Hoe werkt het nu precies?

Het systeem van affiliate marketing maakt gebruik van weblinks. Iedere affiliate heeft zijn eigen unieke code en link. Wanneer iemand op die link klikt dan gaat hij naar de website van de verkoper. De verkoper heeft wat om aan te bieden. Het kan een vakantie zijn, cursus, ebook, product, dienst of tool wat ze verkopen. Zodra een verkoop wordt gerealiseerd krijgt de affiliate een verdienste. Het kan een percentage van de verkoop zijn, maar ook een vast bedrag. Voor het promoten van de link en het zorgen van kopers op de site van de verkoper krijg je dus een beloning.

Hoe krijg je betaald?

Natuurlijk is het belangrijk om te weten hoe je jouw geld uitbetaald krijgt. Het uitbetalen kan rechtstreeks gebeuren. Je krijgt van de verkoper jouw commissie uitbetaald op je bankrekening of in je paypal account. Ook kan het zijn, dat je met een derde onafhankelijke partij samenwerkt. Ze zorgen voor de links, het bijhouden van de verkopen en het uitbetalen van de commissie aan jou. Het gebeurt vaak vanzelf en je krijgt het geld dan op je bankrekening gestort. Het wordt vaak op een dag in de maand uitbetaald. De conditie is vaak, dat je een minimumbedrag aan commissie moet hebben opgebouwd.

Een externe partij

Er zijn verschillende partijen welke complete affiliate systemen aanbieden. Het gaat om partijen welke samenwerkingen hebben met vele bedrijven (webshops, boekverkopers, magazine verkopers, aanbieders van vakanties en vele andere partijen) welke op zoek zijn naar affiliates om hun producten te promoten. Het bureau verzorgd alle software, de links en het promotiemateriaal en werft affiliates voor de verkopers. Het zorgt ervoor, dat de verkopers een heel legertje mensen en websites krijgt welke voor hen aan de slag gaan en alleen een verdienste krijgen als ze een verkoop doen.

Bekijk hoe ook jij geld kunt verdienen met affiliate marketing. Kijk eens op de site van Daisycon of Awin, wat twee bemiddelaars zijn van affiliate marketing. Ze zullen je graag helpen en laten zien hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing. Ze werken samen met vele grote bedrijven. Sterke en solide bedrijven, die je graag onder de aandacht brengt van jouw netwerk. Mochten ze een product afnemen, dan verdien jij hier geld mee.