Deze brands maken goed gebruik van social influencers

Er komen geregeld nieuwe manieren van marketing bij voor ondernemers en marketeers. Zo komt is er inmiddels native advertising, persuasion api’s, service bots, contentmarketing en daarnaast ook nog eens influencer marketing. Hier willen we het graag met je over hebben: influencer marketing. Welke brands maken hier goed gebruik van en wat is het nu eigenlijk? Laten we snel de mogelijkheden met je bespreken en doornemen. Het is goed om de mogelijkheden te ontdekken en om te zien wat er allemaal kan. Daarna kun je zelf besluiten of het ook een goede manier van marketing is voor jouw bedrijf.

Wat is influencer marketing?

Bij influencer marketing wordt gebruik gemaakt van personen en bedrijven welke een groot bereik hebben op social media, met hun blog of video’s. Het kan een vlogger zijn, een persoon met een groot instagram account en ook iemand met veel likes op Facebook. Ze hebben duidelijk veel invloed op hun volgers. Ze kunnen een product of dienst aanbevelen of laten zien aan hun volgers. Vervolgens zullen ze hier dus een positief beeld van krijgen. Het komt dus op een veel positieve manier binnen bij de doelgroep. Iemand die ze al leuk vinden en volgen geeft een positief beeld over jouw diensten en producten. Geweldig toch? Het is ook mogelijk om je doelgroep goed te bereiken. Er zijn vele influencers met vele verschillende onderwerpen actief. Denk aan koken, vakantie, lifestyle, kleding, humor, gereedschap, vrouwen, mannen en nog veel meer. De influencers kunnen een kanaal hebben op Facebook, YouTube, Instagram, Snapchat, Websites, vlogs of blogs.

Waarom voor influencers kiezen?

De belangrijkste reden om influencers te gebruiken is voor hun bereik. Het is mogelijk om een groot bereik te krijgen met je campagne door influencers te gebruiken. Ook kom je op een positieve manier binnen bij je doelgroep. Er is nog weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar influencers. Wel is duidelijk, dat het werkt. Het is een markt welke sterk aan het groeien is. Het is wel belangrijk om de campagnes goed aan te laten sluiten op de influencers en hun doelgroep.

Een voorbeeld: Airbnb

Op de reismarkt is er veel concurrentie. Ook is er een groot en breed publiek. AirBnB snapt het goed en gebruikt influencers om hun #We Accept campagne onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Ze hebben verschillende influencers gebruikt om de diversiteit en culturele diversiteit nog meer te onderstrepen.

Een voorbeeld: Adidas Originals

De campagne is erg slim aangepakt. Ze hebben zich gefocust op instagram en hun productlijn van Adidas Originals hier gepromoot. Ze hebben grote iconen als influencers ingezet. Het gaat hier om Snoop Dogg en ook om Stormzy. Ze kregen de hele lijn direct zeer goed van de grond en het werd een krachtig symbool binnen de hiphopcultuur. Het doel van de campagne was meer dan geslaagd. Adidas heeft speciale content geproduceerd voor de influencers en de campagnes.

De toekomst van influencer marketing

We zien verschillende vormen van influencer marketing. Het is een zeer aantrekkelijke manier om je business te promoten. Door alles goed in te zetten zijn er volop mogelijkheden. We zien tegenwoordig ook al een verschuiving naar het inzetten van micro influencers. Het zijn kanalen met een lager bereik. Door echter het volume te vergroten ontstaat er een sterke kracht.