Wat is cashback en hoe werkt het in Nederland?

Wat is cashback en hoe werkt het in Nederland?

Er zijn veel manieren om geld te besparen. De ene manier vergt meer moeite dan de andere en niet elke manier bespaart even veel geld. Als echte Nederlander is de kans groot dat jij graag geld bespaart. Maar er zijn zoveel verschillende vormen van korting dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Om het duidelijker te maken pakken we één manier van geld besparen erbij die heel interessant is en die weinig moeite kost. Perfect dus! Dat is de zogeheten Cashback actie. Wat dat precies is en hoe het in Nederland werkt lees je in dit artikel.

Cashback via een leverancier

Het is tegenwoordig heel goed mogelijk dat wanneer je een product koopt, bijvoorbeeld bij Coolblue, je daar een cashback korting op krijgt van de desbetreffende leverancier. Dat is heel erg fijn, want dat kost heel erg weinig moeite. Dat werkt als volgt. Stel je koopt een smartphone waar een cashback op zit. Dan gaat het om een cashback vanuit de fabrikant van de smartphone waarbij je een gedeelte van het aankoopbedrag terug krijgt.

Het is belangrijk om te weten dat zo’n actie altijd via de fabrikant loopt en in dit geval dus niet via Coolblue. Je vindt op de specifieke productpagina altijd de actievoorwaarden en een link naar de website van de fabrikant of meteen naar het actieformulier. Op die plek staat dan precies beschreven wat je moet doen om de cashback te kunnen innen. De naam zegt het al, maar de cashback wordt nooit van te voren berekend en je krijgt de cashback dus altijd na je aankoop.

Cashback via een Cashbackwebsite

Wat veel mensen echter niet weten is dat er naast bovenstaande manier nóg een manier is om te profiteren van cashback. Er zijn namelijk speciale cashbackwebsites en kortingscodewebsites zoals promotiecode.nl waarmee je een bepaald percentage terug kunt krijgen van het aankoopbedrag op bepaalde producten. Je gaat dan net even anders te werk dan bij bovenstaande manier.

Aanmelden

Er zijn in Nederland ongeveer dertig cashbackwebsites te vinden waarop je je kunt aanmelden. Dit is altijd gratis, dus wanneer dit niet het geval is moet je vooral op zoek gaan naar een goede cashbackwebsite waarbij het wel gratis is. Er zit nog wel verschil tussen aanbieders als je kijkt naar de hoeveelheid korting die je krijgt en bepaalde handelingen die je moet doen. Kies dus een aanbieder waar jij je het prettigst bij voelt.

Shoppen via de cashbackwebsite

Heb je eenmaal een aanbieder gevonden die bij je past, dan ga je shoppen via deze cashbackwebsite. Je begint dus niet meer bij een externe webshop, maar je klikt op een webwinkel die is aangesloten bij de cashbackwebsite. Vervolgens kun je op je aankoop bij die aangesloten webwinkel cashback aanvragen omdat je een account hebt bij de cashbackwebsite. Begin dus altijd bij de cashbackwebsite en klik van daaruit door naar de webshop!

Geld terug krijgen

Heb je jouw aankopen gedaan, dan krijg je gemiddeld binnen 48 uur je geld terug. Dit wordt niet op je bankrekening gestort, maar op je account bij de cashbackwebsite. Vervolgens kun jij het zelf overmaken naar je bankrekening.

Wil jij graag geld besparen op je online aankopen? Dan is cashback een hele goede, snelle en gemakkelijke manier!