Wat zijn de voordelen van een Composiet vensterbank?

Een vensterbank van natuursteen is natuurlijk een prachtig uniek product, maar er wordt steeds vaker gekozen voor composiet vensterbank. Composiet is de laatste tijd erg populair en dit is niet voor niks. Composiet heeft namelijk een zeer luxe uitstraling, het materiaal krasvast, slijtvast en stootvast. Bovendien is het een stuk goedkoper dan vensterbanken van natuursteen. Door de goede prijs-kwaliteitverhouding en sterke eigenschappen leent dit materiaal zich uitstekend voor het maken van vensterbanken.

Maar wat is composiet nu eigenlijk?

Composiet is een samengesteld product wat gemaakt is van één of meer materialen. In dit geval bestaat composiet uit fijngemalen natuursteen en kunststoffen met daarbij een bindmiddel om alles bij elkaar te houden. Dit word dan onder hoge temperatuur en druk geperst tot plaatmateriaal. Door deze combinatie van materialen en manier van vervaardigen word composiet zeer hard en oersterk.

Zeer duurzame vensterbanken

Een composiet vensterbank is een duurzaam product van hoge kwaliteit. Dit harde materiaal kan tegen een stootje en bij normaal gebruik zullen er geen krassen ontstaan. Daarnaast is het bijna onmogelijk dat vocht, vloeistoffen of vetten in de vensterbank zullen trekken. De keuze voor een composiet is dus een onderhoudsvriendelijke en duurzame keuze. Een product waar mensen jarenlang plezier van gaan hebben.

Verschillende afwerkingen mogelijk

Composiet is verkrijgbaar met verschillende oppervlakte afwerkingen. Elke afwerking heeft zijn eigen uitstraling en eigenschappen. Hieronder een overzicht van de verschillende afwerkingen:

  • Gepolijst – Een gepolijste vensterbank heeft een glanzende spiegelende uitstraling. De oppervlakte is zeer dicht waardoor deze goed tegen vlekken kan. Door de glanzende oppervlakte is er wel sneller kans op krassen.
  • Mat – Een matte vensterbank is licht geschuurd en heeft een natuurlijke en robuuste uitstraling. Door de open structuur zijn vingerafdrukken en vloeistoffen sneller zichtbaar.

Kleuren

Net als natuursteen is composiet in vele kleurmogelijkheden verkrijgbaar. Door de vele mogelijkheden in kleur en structuur zijn composiet vensterbanken in elk interieur toe te passen. Of dit nu een landelijke of Scandinavisch interieur is de kleuren sluiten perfect aan op de verschillende stijlen vloeren en wanden.

Prijs van composiet

Composiet word vaak als alternatief aangeboden op natuursteen vensterbanken. Dit komt omdat composiet goedkoper is dan natuursteen en ook vele voordelen heeft ten opzichte van natuursteen. Het grootste verschil tussen deze twee is de uniekheid, natuursteen is een natuurproduct, dit betekend dat geen enkele vensterbank er hetzelfde uitziet. Dit is met composiet wel zo.