Dit zijn 5 populairste scooter producenten

Het imago van de scooter is de laatste jaren behoorlijk ontwikkeld. Waar het vroeger een beetje ordinair was om op een scooter te rijden, of iets wat vooral tieners deden, is het tegenwoordig een hip vervoersmiddel. En nog makkelijk ook, vooral in de stad. Je kunt hem overal parkeren, staat niet in de file en je kunt er makkelijk met zijn tweeën op. Overweeg je een scooter aan te schaffen, dan zijn er een aantal grote merken die erg populair zijn. Welke 5 scooter producenten zijn momenteel het meest populair?

1. Vespa (Piaggio)

Zonder twijfel staat de Vespa op nummer 1. Deze Italiaanse scooter wordt gemaakt door Piaggio en bestaat al vanaf 1946. Inmiddels zijn er vele verschillende modellen van de ‘wesp’ (Vespa betekent wesp) te krijgen en zijn de scooters niet alleen in Italië populair. Aan het uiterlijk is weinig veranderd sinds die tijd, een Vespa is hét voorbeeld van een retroscooter. Ben je nu op zoek naar een uniek exemplaar, kijk dan eens naar een custom Vespa. Wel zo’n mooie scooter maar net eentje die niet iedereen heeft!

2.Piaggio

Uit dezelfde fabriek als Vespa komen de modellen die onder de producentennaam Piaggio worden gemaakt. Dit zijn modernere modellen, die er vaak ook wat sneller uitzien. Bovendien ligt de prijs van deze scooters wat lager dan die van de Vespa.

3. Kymco

Het Taiwanese Kymco wint enorm aan populariteit in Nederland, en dat is niet zo gek. Ze produceren al lang onderdelen voor Honda auto’s en motoren en sinds 1992 zijn ze op de scootermarkt gekomen. Met de kwaliteit zit het dus wel snor. Bovendien zijn de Kymco scooters aantrekkelijk geprijsd. Er zijn verschillende modellen op de markt, de meeste wel met een moderne look. Toch kun je ook hier voor een populaire retroscooter slagen.

4. SYM

Of je nu een moderne of een retroscooter zoekt, bij het eveneens Taiwanese SYM vind je ze allebei. Uit dezelfde fabrieken rollen ook Hyundai-auto’s van de band, dus ze weten wel wat ze doen. Een SYM-scooter schaf je erg voordelig aan en velen zijn tevreden over de kwaliteit. De kenners zeggen wel dat ze iets meer onderhoud nodig hebben, maar als je daar rekening mee houdt kun je dus vele kilometers maken op een hele toffe scooter.

5. Peugeot

Wat maken ze in de Franse fabriek eigenlijk niet? Auto’s, fietsen, peper- en zoutmolens, motoren en dus ook scooters. Sommige scooters roepen jeugdsentiment op, zo viert de Speedfight in 2020 de 20ste verjaardag. Naast de Speedfight zijn er verschillende andere snel uitziende scooters te krijgen, maar ook een retroscooter kun je bij Peugeot vinden. De prijzen liggen ongeveer gelijk aan die van Piaggio, onder die van Vespa dus maar ze zijn wel duurder dan de Aziatische merken.

Keuze genoeg dus!

Er is dus genoeg keuze, voor elke wens en elke portemonnee. Of je nu zoekt naar een gave retroscooter of een sneller modelletje, de meeste merken bieden voldoende mogelijkheden. Hou er wel rekening mee dat een goedkoper model vaak wat meer onderhoud nodig heeft. Maar dan kun je ook hier lang plezier van hebben.

Denk bij je keuze ook na over of je een bromscooter of snorscooter wil. Vaak zijn de modellen voor beide geschikt, maar de regels op de weg verschillen wel.