Welke grote bedrijven zijn het meest met Virtual Reality bezig?

Dat we anno vandaag niet meer zonder virtual reality kunnen is natuurlijk logisch. Virtual reality maakt de wereld ten slotte net even wat spannender. Maar ook makkelijker en daarom zien we dat steeds meer grotere bedrijven bezig zijn met ontwikkelingen op het gebied van virtuele realiteit. In deze blog vertellen we je meer over waar de grote bedrijven vandaag de dag druk mee zijn.

Google: ‘Do more with what you see’

De slogan van Google over augmented reality en virtueal realty spreekt al behoorlijk boekdelen over waar zij druk mee zijn. Google wil namelijk augmented reality inzetten voor het makkelijk op zoeken in Google. Je gebruikt je camera, tikt op het voorwerp, de zin maar zelfs een woord en Google doet de rest. Google Lens wordt hiervoor gebruikt en kan daarmee als op zoeken wat jij wilt. Hiervoor wordt dus augmented reality gebruikt, wat in houdt dat Google nu meer in haar database heeft dan alleen zoekwoorden. Ook zoekobjecten zijn hieraan toegevoegd en dat is een grote nieuwe stap.

Ook is Google druk met het ontwikkelen van Google Maps die je door je camera heen gebruikt. Je ziet dus de echte wereld, maar Google Maps geeft duidelijk aan welke kant je op moet door middel van pijlen.

Apple: werken aan krachtige draadloze AR- en VR-bril

Waar Google vooral druk is met het ontwikkelen van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van VR en AR, is Apple vooral druk met het ontwikkelen van nieuwe producten rondom deze nieuwe virtuele wereld. Deze bril heeft een scherm voor elk oog met een 8K-resolutie. Dat betekent een haarscherp beeld voor elk hoog. De bril zal straks te gebruiken zijn voor VR en AR, wat bepaalde VR-mogelijkheden of spelletjes nog intenser en leuker zal maken. Apple verwacht dan ook dat de bril razend populair gaat worden.

Daarnaast zou de bril van Apple ook de locatie van de gebruiker in de ruimte weten, hierdoor hoef je geen externe sensoren nodig te hebben. Je kunt dus vrij rondlopen wanneer je de bril draagt, bijvoorbeeld als je Pokemons vangt of wanneer je evenement bijwoont van Urbanevents.nl.

Of de bril ook daadwerkelijk op de markt komt, is met Apple altijd lastig te zeggen. Het zou kunnen dat het project wordt geschrapt of gewijzigd. Maar de huidige geruchten zijn dat de bril in 2020 op de markt komt. Tim Cook, Apple-CEO, steekt ook niet onder stoelen of banken dat hij erg positief is over de nieuwe technologie.