Welke merken investeren het meeste in voetbal?

Welke merken investeren het meeste in voetbal?

Er gaat nogal wat geld om in het voetbal. Niet alleen wat betreft de spelers in het voetbal zelf, maar zeker ook wat betreft sponsoren. Merken binden zich maar wat graag aan grote (of kleinere) clubs of spelers. Het bereik dat zij hebben is nu eenmaal gigantisch. Voor bedrijven dus zeer interessant. Maar wat zijn nu eigenlijk de merken die het meeste investeren in voetbal? Daar is onderzoek naar gedaan, en wat daar precies uit is gekomen lees je in dit artikel. Grote kans dat je in het vervolg steeds meer van dit soort merken tegenkomt omdat je er nu meer over weet. Dat hadden wij in ieder geval wel!

De sectoren die het meeste in voetbal investeren

Er is onderzoek gedaan naar voetbalsponsoring in Europa door het studiebureau IEG Sponsorship Report. Wat zij hierbij eerst hebben gedaan, is kijken naar de sectoren die het meeste in voetbal investeren. Dat levert best opvallende resultaten op. Wat van te voren wel te verwachten was, is dat de sector die het meeste investeert in voetbal de sector sportmaterialen is. Van al het geld dat via sponsoring wordt geïnvesteerd in voetbal was het aandeel van deze sector 11,8%. De sector die op nummer twee staat is de sector alcoholische dranken, met 6,1%. Geen alcoholpercentage ;-). Best bijzonder voor sponsoring binnen de sportwereld zou je zeggen.

Het onderzoek bevat een top tien van de sectoren die het meeste in voetbal investeren, maar voor dit artikel houden wij het even bij een top vijf. Op nummer drie volgt de sector telecommunicatie, op nummer vier staat de sector van autofabrikanten en op nummer vijf staat de sector van banken. Het zijn dus ook echt wel de grotere sectoren waar veel geld in omgaat die in de top vijf staan van de sectoren die het meeste in voetbal investeren.

De merken die het meeste in voetbal investeren

Belangrijke vervolgvraag is dan natuurlijk: wat zijn de merken die het meeste in voetbal investeren? Ook daar heeft het onderzoeksbureau een top tien van samengesteld. Wederom houden we het voor dit artikel bij de top vijf van merken die het meeste in voetbal investeren. Op nummer 1 staat met stip Coca-Cola Company. Let maar eens op hoe vaak je dit merk voorbij ziet komen. Twee grote merken binnen de sportmaterialen volgen hierop. Op twee staat namelijk Adidas, en op drie staat Nike. Deze top drie heeft echt een groot percentage van alle investeringen op zijn naam staan. Op enige afstand volgt dan ook PepsiCo op nummer vier, en op nummer vijf met een vergelijkbaar percentage staat AB Inbev. In het onderzoek gaf 20% van de clubs aan Coca-Cola als sponsor te hebben!

Mogelijk dat je nu wel iets anders kijkt naar het voetbal in Europa. In ieder geval is er weer genoeg te genieten, want de groepsfase van de Champions League is weer begonnen. Weddenopsport.eu schreef een mooi inleidend artikel waar je spontaan heel veel zin van krijgt om naar voetbal te gaan kijken.