Wijnpakket cadeau doen, hoe houd je het origineel?

Wil je iemand bedanken? Dan kun je dit  natuurlijk doen door je waardering in woorden uit te spreken. Dit wordt vast en zeker gewaardeerd door de persoon naar wie je het uitspreekt. Je kunt er echter ook voor kiezen om je waardering of dank uit te drukken met een cadeau. Dit hoeft natuurlijk geen groot en duur cadeau te zijn. Nee, zo is een wijnpakket vaak een prima manier om jouw dank of waardering aan iemand te laten blijken. Toch vinden veel mensen wijnpakketten inmiddels behoorlijk achterhaald. Dit komt voornamelijk doordat de meeste van deze pakketten er grotendeels hetzelfde uitzien. Bovendien wordt een wijnpakket regelmatig als bedankje gegeven. Daarom neig je mogelijk niet zo snel naar zo’n pakket. Wist je echter dat je het ook origineel kunt houden met een wijnpakket. Wij vertellen je hier hoe je dat doet!

Wijk af van de standaard wijn

Er zijn zowel grote als kleine wijnpaketten. Soms bestaan ze alleen uit een fles rode en/of witte wijn. In veel gevallen gaat het om een standaard wijnsoort. De meeste mensen willen immers niet te veel geld uitgeven aan een wijnpakket. Is jouw dank en waardering richting iemand groot? Dan is de kans aanwezig dat je eens af wilt wijken van de standaard. In dat geval wil je waarschijnlijk een andere twist geven aan een wijnpakket. Kies daarom eens voor een bijzondere wijn. Zoek je een wijnsoort met veel aroma’s en een exotische/ tropische smaak? Dan is de Pinot Grigio een goede optie. Deze druivensoort, die groeit in Italië, ken je mogelijk beter onder de naam Pinot Gris. Het merendeel van de wijnsoorten van dit druivenras heeft een heerlijke smaak en ruikt vaak naar peer of appel. Met een Pinot Grigio blijft jouw wijnpakket dus origineel.

Varieer met de grootte en inhoud van het pakket

Wil je geen standaard wijnpakket geven? Dan heb je hier vandaag de dag ook verschillende mogelijkheden voor. In plaats van één of twee flessen kun je namelijk ook voor wijnpakketten met meerdere flessen kiezen. Dit is handig wanneer je meerdere personen wilt bedanken, bijvoorbeeld alle medewerkers van een bedrijf. Uiteraard kies je in dat geval niet voor allemaal dezelfde wijnsoorten. Nee, want in dat geval is jouw wijnpakket natuurlijk nog niet origineel. Stel daarom eens een pakket samen met verschillende wijnsoorten. In dat geval is jouw wijnpakket namelijk pas echt origineel!

Laat jouw wijnpakket op een bijzondere manier verpakken

Veel wijnpakketten worden verpakt in een houten kistje. Er zijn kistjes waar één fles in past, maar je kunt ook kiezen voor een kist met daarin twee flessen. Over het algemeen is de uitstraling van een wijnpakket dus hetzelfde. Wil je jouw pakket origineel houden? Overweeg dan eens voor een andere verpakking te kiezen. Maak er bijvoorbeeld een groter pakket van en omwikkel het uiteindelijk met een doorzichtige folie. Moet je het wijnpakket versturen? Dan is dit niet bijzonder handig. De kans dat een fles breekt is dan immers een stuk groter dan wanneer deze in een kistje zit.