Zo maak je aantrekkelijke reclamefotografie op een creatieve manier!

Of je nou een eigen webshop runt, reclame maakt via Instagram om kleding aan de man te brengen of gewoon houdt van het maken van mooie foto’s: aantrekkelijke reclamefoto’s maken is een kunst an sich en niet zomaar gedaan. Hoe zorg je er nou als amateur voor dat je mooie foto’s neerzet en dat niet op de meest standaard manier doet? In dit artikel hebben wij wat tips voor je verzameld. Heel veel succes! 

Kies voor de juiste tijdstippen 

Met het maken van foto’s ben je met natuurlijk licht totaal afhankelijk van de buitenwereld. Wanneer je niet gebruik maakt van natuurlijk licht en werkt met lampen zit dit anders, maar daar komen we later op. Het werken met natuurlijk licht vereist de nodige discipline: het licht is nou eenmaal aan het begin en het einde van de dag het allermooist. Kijk dus op je weer-app hoe laat de zon opkomt en kijk of er vlak na zonsopkomst een plekje is om foto’s te schieten. Of kies voor zonsondergang en ga ‘s avonds de deur uit. 

Investeer in apparatuur 

Aantrekkelijke reclamefotografie komt natuurlijk allereerst tot stand door het hebben van de juiste camera en editskills. Echter, naast het hebben van een mooie en professionele camera zijn er ook behoorlijk wat tools die een foto er nog beter uit laten zien. Denk bijvoorbeeld aan softligths, die heel mooi zacht, even en gelijk licht geven. Ook statieven kunnen goed van pas komen, zeker bij productfotografie. Zo weet je zeker dat je camera op de juiste plek staat en het beeld recht en steady is. 

Flatlay

Heb je nog nooit van het woord flatlay gehoord? Dat is helemaal niet erg. Het is een term die steeds vaker door Instagrammers en influencers gebruikt wordt om producten op te promoten. Hierbij kies je voor een mooie ondergrond, bijvoorbeeld een stuk marmer (achtige) steen of een gouden dienblad. Vervolgens leg je hier het product waar reclame voor gemaakt moet worden bij en ter versiering misschien nog wat kleine accessoires. Je kunt het kunstje goed afkijken van grote influencers zoals Mascha van Beautygloss. 

Accessoires

Accessoires kunnen veel verschil maken in reclamefotografie. Het kiezen van de juiste kleuren, die goed bij elkaar passen, en cute accessoires zoals bloemen, glitters, hout of planten maakt dat een product direct aantrekkelijker oogt. Je kunt ook stoffen van een stoffenwinkel kopen en deze als achtergrond gebruiken voor je product. Deze zijn vaak allesbehalve duur maar werken wel super! 

Bezoek een professionele fotograaf 

Wij kunnen je natuurlijk wel wat tips meegeven, maar professionele foto’s maken doen echt alleen professionals. Zij hebben er een stuk meer verstand van en weten precies wat ze moeten doen om een product er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien. Ben je dus echt op zoek naar aantrekkelijke en professionele reclamefotografie, bezoek dan zeker een professionele fotostudio om mooie, niet geforceerde, maar doch geënsceneerde fotografie te kunnen krijgen. Het zal de investering waard zijn – verschil tussen een amateur en professionele fotograaf zie je bijna altijd!