Dit is leuk om te weten over een gitaar

Een gitaar is een geweldig instrument, maar een gitaar heeft nog meer voordelen dan je denkt! En wij kunnen er aardig wat opnoemen. Ten eerste de sfeer van een gitaar, als je het gepingel hoort dan zie jij jezelf vast om een kampvuur heen zitten en gezellig meezingen met de mooiste nummers. Gezellig een drankje erbij en de avond kan niet meer kapot! Wil je meer weetjes horen? Lees dan snel verder!

Luchtgitaar spelen is een kampioenschap

Luchtgitaar spelen hebben we allemaal wel eens gedaan maar, wist je dat er een officieel kampioenschap luchtgitaar spelen bestaat? Ja echt waar! In 1996 werd het eerste wereldkampioenschap georganiseerd. Sinds 2008 worden ook in Nederland en België kampioenschappen luchtgitaar spelen gehouden. Ondertussen komen deelnemers uit zo’n twintig verschillende landen om samen te strijden om de titel.

Zo snel is de snelste gitarist

De snelste gitarist ter wereld is waarschijnlijk de Braziliaan Tiago Della Vega of de Amerikaan John Taylor. Helaas is het geen officieel record in het Guinness Book of Records dus is er geen officieel bewijs van. Er gaan verhalen rond dat Tiago Della Vega in 2011 een nummer speelde van 340 bpm (beats per minute) en dat John Taylor een record op zijn naam heeft staan va 600 bpm. Als je nu het internet afstruint kom je video’s tegen van gitaristen die zelfs 1300 tot 4000 bmp kunnen spelen. Maar of dit écht zo kan, of dat dit fake is, dat is helaas niet bekend. Maar knap is het wel!

Zoveel kost de duurste gitaar ter wereld

De duurste gitaar ter wereld is op dit moment een Fender Stratocaster. Deze gitaar werd tijdens een veiling verkocht om geld in te zamelen voor de slachtoffers van een tsunami. Voor deze veiling hadden diverse beroemde artiesten de gitaar gesigneerd waardoor het een geweldig collectorsitem werd. De gitaar is uiteindelijk verkocht voor 2,1 miljoen Euro!

Uitvinder

Wist je dat de uitvinder van de gitaar zelf helemaal geen gitaar kon spelen? Leo Fender heeft de “Telecaster” en de “Stratocaster” gitaren uitgevonden, wat verschillende versies zijn van de elektrische gitaar. Echter kon hij zelf helemaal geen gitaar spelen. Gelukkig wist hij er wel héél veel van af! Wil je ook graag een gitaar kopen? In het aanbod van MaxiAxi kun je terecht voor gitaren waar jij je helemaal op kunt uitleven. Bekijk dus snel hun aanbod en plaats je bestelling!