Kinderkamer ontwerp

Voor hun ontwikkeling moeten kinderen hun eigen aparte kamer creëren waar ze kunnen spelen, leren en ontspannen.

Kinderkamer ontwerp

Voor hun ontwikkeling moeten kinderen hun eigen aparte kamer creëren waar ze kunnen spelen, leren en ontspannen. Er moet ook rekening worden gehouden met de grootte, de vorm, het ontwerp van de kamer en de leeftijd, het geslacht en het aantal kinderen.De kinderkamer moet meestal multifunctioneel zijn, omdat in deze kamer de kinderen slapen, spelen, leren en hun speelgoed en kleding opbergen. Als onze mogelijkheden het toelaten, loont het de moeite om voor de kinderen een zo groot mogelijke kamer te kiezen, maar helaas is dit niet altijd mogelijk.In een kleine kamer is het juiste ontwerp en de juiste indeling erg belangrijk om alle meubels comfortabel te houden, terwijl er voldoende lucht- en speelruimte overblijft voor de kinderen.

Als de kamer voor twee of meer kinderen is, is een goede oplossing om stapelbedden te krijgen, die ruimte besparen en tegelijkertijd een comfortabele slaap voor de baby’s bieden.Noch de banken, noch de opklapbare fauteuils worden aanbevolen voor veelvuldig slapen, omdat ze niet goed zijn voor de rug of wervelkolom. Zorg er bij het kiezen van meubels ook voor dat kinderen de lades, kastdeuren, grotere kleerkasten bereiken en boekenplanken aan de muur vastschroeven.Zorg er zo voor dat als het kind zich vastklampt aan of erop klimt, het niet zal omvallen en op de kast kan vallen. kind.

Je kunt al meubels krijgen die bijna met de kinderen meegroeien, zoals bedden die omgebouwd kunnen worden van een wieg naar een tienerbed. De meubels en muurschilderingen kleuren de kinderkamers.Gebruik vrolijke, felle kleuren in de kinderkamer, kies patronen en wanddecoraties op basis van leeftijd en geslacht. Gebruik akoestische gordijnen

In de crèche moeten veel opbergmogelijkheden worden geboden voor het ordelijk en transparant opbergen van kleding en speelgoed, evenals leerhulpmiddelen. Creëer ook een studentenhoek in de kamer als je al een kind in de leerplichtige leeftijd hebt, want een rustige, omheinde ruimte waar het kind zich kan concentreren op zijn / haar taken en het schrijven van lessen erg belangrijk is voor effectief leren.

Een ander belangrijk kenmerk van de kinderkamer is de veiligheid, dus het is mogelijk om meubels en ornamenten te verkrijgen die niet scherp en scherp zijn en die geen letsel bij kinderen veroorzaken.U kunt ook antislipmatten of vloermatten gebruiken, parket- of houten vloeren zijn het beste voor het reinigen, maar de mat wordt in dit geval ook aanbevolen, omdat deze een comfortabel, zacht en warm gevoel geeft wanneer kinderen spelen terwijl ze op de vloer zitten.

Het geluid van de kamers wordt verbeterd door verschillende akoestische producten, maar ook de meubels, muurschilderingen en opgezette dieren kunnen een bepaalde hoeveelheid geluid absorberen. De dikke, dicht geweven akoestische mat kan ook effectief het geluid van rommelende en spelende kinderen verminderen.Laten we de verlichting niet vergeten! Als kinderen spelen, tekenen of leren, is licht nodig dat sterk genoeg is om ‘s avonds goed te zien en hun ogen niet te belasten.Voor de raamoppervlakken raden we dikke, dicht geweven geluiddempende gordijnen aan die niet alleen licht blokkeren, maar ook extern geluid dempen. De basisvoorwaarde voor de middagrust van jonge kinderen en baby’s is stilte, kalmte en goede verduistering, zodat externe factoren de vredige rust niet verstoren.

Als we in een condominium wonen, kan elk geluid dat ons kind in de rest kan storen, helaas door een muur gaan die wordt gedeeld met de buurman. Daarom wordt aanbevolen om geluidsabsorberende akoestische panelen op de wanden van de kinderkamer te plaatsen, die verkrijgbaar zijn in een grote verscheidenheid aan kleuren, patronen en ontwerpen, en het onaangename geluid dat binnendringt aanzienlijk te dempen.

Deze akoestische panelen zijn echter niet alleen bedoeld als isolatie tegen externe geluiden. Als je een groter kind hebt, mogelijk een tiener die vaak hardop naar muziek luistert, verbeteren deze geluidsabsorberende elementen ook de akoestiek van de kamer. Het is ook de moeite waard ervoor te zorgen dat de kinderkamers goed geluiddicht zijn voor een vredig samenzijn met het gezin.