Een barrelsauna bij jou thuis

Een sauna is de ideale manier om tot rust te komen. Je kan je piekergedachtes opzijzetten en even helemaal in het nu leven. Maar voor dat je een sauna aanschaft is het wel handig om over een paar punten na te denken. Waar je de sauna gaat plaatsen en hoe groot de sauna ongeveer moet worden. Een te kleine of te grote sauna kan namelijk minder mooi zijn voor het oog, en is daarnaast niet praktisch. Wil je meer weten over een sauna? Lees dan snel door!

De verschillende sauna’s waar je uit kunt kiezen

De allereerste stap is het type sauna dat je graag aan wilt schaffen. Er zijn namelijk veel verschillende sauna’s verkrijgbaar. Je kunt een saunacabine nemen, of een infrarood sauna. Er zijn sauna’s voor in je huis, maar natuurlijk ook sauna’s voor in je tuin. Een hele mooie optie voor je tuin is de klassieke barrelsauna. Hierin kun je optimaal genieten van de warmte.

Een grote of een kleine sauna?

Ga je vaak alleen? Of alleen met je partner? Dan hoef je natuurlijk niet een grote sauna aan te schaffen. Op basis hiervan weet je ook direct hoe groot de sauna ongeveer zal worden, wat weer handig is voor het bepalen van de ideale plaats. De grootte van de sauna bepaalt namelijk vooral of een bepaalde plek geschikt is. Op basis van het aantal personen kun je soms ook wat makkelijker kiezen voor een geschikt type sauna.

De plek van de sauna

Voor dat je een sauna hebt gekozen, is het handig om de plek van de sauna te bepalen. Zo kan je beter inschatten hoe het er ongeveer uit komt te zien. Het is verstandig om vooraf de sauna in je tuin te tekenen. Houdt er bij een barrelsauna rekening mee dat dit echt de blikvanger van je tuin zal worden. De houtsoort is ook iets om naar te kijken bij het kopen van een sauna. Een houten sauna is een mooie blikvanger, maar elke soort hout heeft weer een andere look.  Daarnaast is licht  heel belangrijk bij een sauna, want in het donker zitten is niet zo lekker. LED-lampjes zijn hele geschikte lampen voor in een sauna. Zorg ervoor dat je altijd voldoende licht in en rondom je sauna installeert.