Hoe een CEO zich dient te kleden

Als CEO van een bedrijf heb je een bepaalde verantwoordelijkheid uit te stralen. De ene CEO is de andere niet, dus wat je precies wil uitstralen als CEO is aan jou. Ook voor mannen en vrouwen gelden op de werkvloer verschillende kledingvoorschriften, hoewel dat verschil met de jaren steeds meer verdwijnt. Vrouwen hoeven namelijk niet altijd meer rok of mantelpak, maar dragen zelf ook steeds meer pakken. Zo verscheen Megan Markle op één van haar eerste optredens met prins Harry in pak, waar veel ophef én veel lof over kwam. Hoewel het officieel niet bij de kledingvoorschriften van het koninklijk huis behoorde, bewees feministe Markle dat vrouwen net zo goed in pak kunnen verschijnen als mannen. In dit artikel proberen we zoveel mogelijk handvaten te geven die je helpen bij het bereiken van een professionele uitstraling.

Let op de kleine dingen

Een roze gekleurd armbandje wat je van je nichtje hebt gekregen is natuurlijk ontzettend leuk, maar staat bij een vergadering iets minder professioneel dan een zilveren horloge. Ook een gat in je schoen staat niet per se professioneel. Let er dus op dat de kleine dingen die je misschien zelf over het hoofd ziet, anderen wel op kunnen vallen.

Vrouwelijke verzorging

Een klein beetje make-up laat een vrouw professioneler ogen. Let dan wel op een klein beetje, want een knalroze rouge-streep op de wang leidt eerder af. Een klein beetje concealer, mascara en lippenbalsem en de ergste wallen vallen al niet meer op. Daarnaast helpt verzorgd haar ook bij een professionele uitstraling, dus gebruik een droogshampoo op dagen dat je haar vet dreigt te worden. Ook een frisse geur helpt bij een professionele uitstraling, dus een deodorant meenemen is een pré.

Kleuren

Om professioneel over te komen, is het van belang dat je maximaal 2 á 3 verschillende kleuren draagt. Deze kleuren kunnen terugkomen in overhemden, maar ook in een das. Meer gebruikte kleuren zou afleiden en u een minder serieuze uitstraling geven. Met deze kleine en praktische tip kom je dus al een heel eind. Het helpt ook om kleuren op elkaar af te stemmen, dus als je kiest voor een bruine (akte)tas, kun je het best kiezen voor ook een bruine riem en schoenen.

Das

Voor mannen is een das nog een echte eyecatcher: het is vaak de persoonlijke touch in je werkoutfit, waar je je persoonlijkheid in kunt laten doorschemeren. Hier kun je uitpakken met kleuren, prints en andere opvallendheden.

Steve Jobs

Ben je meer een Steve Jobs CEO en wil je je juist breken met bepaalde conventies. Dat kan natuurlijk ook, mocht de cultuur van je bedrijf daarnaar zijn. Dan kun je ook zomaar een een nette polo van Lacoste aan komen zetten. Of natuurlijk ook een coltrui a la Jobs!