Smartphones voor je personeel: zo geef je ze jouw huisstijl mee

Een smartphone ‘van de zaak’, het is steeds vaker normaal. Vooral sinds we steeds meer thuiswerken is het handig als je personeel bereikbaar is op een zakelijk nummer, ongeacht waar ze zijn. Nieuwe smartphones zijn duur en je wil natuurlijk dat deze lang meegaan. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje, dus het gebruik van een hoesje is dan wel zo handig. Hoe zorg je er nu voor dat je personeel, ook met hoesje, jouw huisstijl uitstraalt?

Geef iedereen hetzelfde hoesje

De gemakkelijkste manier is door iedereen te voorzien van eenzelfde smartphone hoesje. En dan is het natuurlijk ook de bedoeling dat ze deze gaan gebruiken en niet zelf met een lollig bedoeld hoesje rond gaan lopen. Hoe grappig sommige hoesjes ook zijn, ze zien er niet altijd professioneel uit.

Wat je ook kunt doen, is de keuze geven uit een selectie hoesjes. Kijk bijvoorbeeld naar telefoonhoesjes bij Casimoda en selecteer er een aantal die bij jouw bedrijf passen. Zo kan het personeel toch een beetje zelf kiezen en lopen ze niet allemaal met hetzelfde hoesje, maar wel met één die jij professioneel genoeg acht.

Hoesjes personaliseren

Nog mooier wordt het als je een gepersonaliseerd hoesje laat maken. Denk hierbij aan een hoesje met bijvoorbeeld je bedrijfslogo en/of het motto van de organisatie. Bij personaliseren wordt vaak gedacht aan een foto, maar je kunt dus net zo goed een zakelijk ontwerp laten drukken.

Telefoon personaliseren

Naast dat je de buitenkant van de telefoons jouw huisstijl mee kunt geven, kun je er ook aan denken om de telefoon zelf te personaliseren. En dit is gemakkelijker dan je misschien denkt!

Er zijn tools waarmee je er bijvoorbeeld voor kunt zorgen dat iedereen dezelfde achtergrond op de telefoon krijgt, waarmee je ook een uniforme uitstraling creëert. Daarnaast kun je met deze tools de beveiliging van de telefoons verhogen, door bijvoorbeeld in te stellen welke apps wel en niet gebruikt mogen worden, en of er een pincode ingesteld moet worden.

Dus, naast dat de smartphones van je personeel dan je huisstijl dragen, heb jij ook invloed op het gebruik en de beveiliging, en dat is misschien wel net zo belangrijk!